Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Här hittar du information som rör utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, bland annat styrdokument, utlysningar samt aktuella projekt.

Styrdokument och rutiner

Samtliga dokument på sidan öppnas i ny flik.

Fakultetens rutiner gällande kurs- och utbildningsplaner hittar du via länkarna nedan.

Vid framtagande av nya kursplaner ska nedanstående mallar användas.

Som ett stöd i arbetet med kursplaner finns också fakultetens kursplanegrupp. Du kan till exempel vända dig till kursplanegruppen för att få feedback på en kursplan.

Läs mer om kursplanegruppen

Pedagogisk utveckling

Fäll ut flikarna nedan för att läsa om olika möjligheter till pedagogisk utveckling.

Fakulteten vill uppmuntra till realiserande av projekt och idéer som bidrar till pedagogisk utveckling samt främjar studenternas lärande och lärmiljö. Du som är lärare kan ansöka om pedagogisk utvecklingstid för att utveckla undervisningsmetoder, pedagogiskt ledarskap och lärarlagssamverkan, pedagogiskt material eller motsvarande.

Läs mer om pedagogisk utvecklingstid

Tillsvidareanställda lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten kan söka medel för att utveckla samverkan med externa verksamheter i syfte att berika och höja kvaliteten på den utbildning som bedrivs inom fakulteten.

Läs mer om utlysningen av medel för utbildningssamverkan

För att främja pedagogisk utveckling har fakulteten även tagit fram informationsmaterial som beskriver olika sätt arbeta med generella kompetenser i undervisningen.

Läs mer om att arbeta med genererella kompetenser

Ansök om att få dina pedagogiska meriter bedömda och bli antagen till fakultetens Pedagogiska akademi som meriterad (QTP) eller excellent (ETP) lärare.

Läs mer om pedagogisk akademi

Högskolepedagogisk utbildning anordnas både av Samhällsvetenskapliga fakulteten och av AHU, Avdelningen för högskolepedagogisk utveckling.

Läs mer om högskolepedagogisk utbildning

Aktuella projekt inom studentservice

Campus Online

Samordnad karriärverksamhet

Kontakt

Malin Schatz
Utbildningsledare
Kansli S
+46 46 222 72 64
malin [dot] schatz [at] sam [dot] lu [dot] se

Mårten Frostgård
Utbildningssamordnare
Kansli S
+ 46 46 222 83 18
marten [dot] frostgard [at] sam [dot] lu [dot] se