Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kommunikationsstöd

för medarbetare vid samhällsvetenskapliga fakulteten

Här hittar du information, riktlinjer, mallar och verktyg som rör kommunikation och grafisk profil. Du är alltid välkommen att kontakta fakultetens kommunikatörer för rådgivning och hjälp vid kommunikationsinsatser.

PowerPoint-presentationer

Nedan kan du ladda ner powerpointpresentationer med basfakta om Samhällsvetenskapliga fakulteten och Lunds universitet. Presentationerna är mallar som du kan fylla på med eget material.

Baspresentation om Samhällsvetenskapliga fakulteten på engelska (LU Box öppnas i nytt fönster)

Presentationer om Lunds universitetets finns i LU:s bild- och mediebank (Se fliken "Mallar och grafik".)

Grafisk profil

För att skapa en tydlig och enhetlig bild av Lunds universitet ska allt tryckt och digitalt material som produceras i universitetets namn följa den grafiska manualens regler och anvisningar.

Läs mer om den grafiska profilen på den universitetsgemensamma medarbetarwebben

Logotyper och brevmallar

Fakulteten har en egen sublogotyp och en egen brevmall som du kan använda när du vill tydliggöra att fakulteten är avsändare.

Sublogotyp Samhällsvetenskapliga fakulteten

Ladda ner logotyp och brevmall från universitetets bild- och mediebank

Nå ut med nyheter och evenemang

Behöver du hjälp med en bra nyhet som du tycker ska komma till medias kännedom kan du kontakta kommunikatören på din institution eller Ulrika Oredsson, pressansvarig vid fakulteten.

Har du ett evenemang som är öppet för allmänheten? Alla medarbetare kan själva lägga in händelser i universitetets gemensamma kalendarium, som visas på startsidan på lu.se.

Läs mer om hur du lägger in en händelse i kalendariet på lu.se

Om du vill nå ut med information internt inom fakulteten är du välkommen att kontakta någon av fakuletetskommunikatörerna för rådgivning.

Utbildningskommunikation

Utökade utbildningspresentationer på lu.se

Fakultetens huvudkanal för utbildningspresentationer för presumtiva studenter är lu.se och lunduniversity.lu.se. Fakultetskommunikatörer ansvarar för innehållet på lu.se och publicerar exempelvis bild, film, studentporträtt och karriärtexter utbildningspresentationerna. Varje institution ansvarar för att leverera material till fakultetskommunikatörer för publicering. Innehållet på lunduniversity.lu.se samordnas av Externa relationer.

Se fakultetens riktlinjer för utbildningspresentationer på webben (PDF 245 kB, ny flik)

Studentambassadörer

Studenter som läser en samhällsvetenskaplig utbildning är viktiga ambassadörer i mötet med presumtiva och blivande studenter. Fakulteten arbetar löpande med rekrytering av studentambassadörer som i olika sammanhang får i uppdrag att representera Lunds universitets samhälls- och beteendevetenskapliga utbildningar. Det kan handla om att medverka vid en utbildningsmässa, vid olika events, ett skolbesök eller i olika sociala mediekanaler.

Mer information om studentambassadörsrollen på lu.se

Inspirationsdagar

Fakulteten deltar under varje hösttermin med ett eget program vid universitetets inspirationsdagar för gymnasieskolor. Gymnasieelever från hela södra Sverige bjuds in till två temadagar med föreläsningar och utbildningsinformation.

Läs mer om inspirationsdagarna på lu.se

Öppet hus

I mars varje år arrangerar universitetet ett övergripande Öppet hus där samtliga fakulteter medverkar.

Läs mer om Öppet hus på lu.se

Utbildningsmässor

Fakultetens studentambassadörer deltar vid ett antal utbildningsmässor, bland annat de årliga stora nationella utbildningsmässorna i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Mässor som universitetet medverkar på – mer info finns på lu.se