Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Renovering av Gamla lungkliniken (hus G)

Ombyggnationen av Gamla lungkliniken är klar och i mitten av augusti flyttar ämnena sociologi, socialantropologi och genusvetenskap in.

Gamla lungkliniken, fasad mot norr. Foto
Byggnaden har fått en ny huvudentré i riktning mot norr. Foto: Helena Lind

Ny ventilation, ny entré och fler arbetsplatser

Gamla lungkliniken (Hus G) har genomgått de förändringar som krävs för att ytterligare arbetsplatser ska rymmas i huset. Huset har bland annat fått ny ventilation och en ombyggd entré i nytt läge mot norr. Enstaka arbetsrum har byggts om, och tak och fönster har renoverats. Fakulteten har också tagit tillfället i akt att färdigställa den östra delen av våning 4, som inte iordningställdes på samma sätt som resten av huset i samband med renoveringen 2006.

Läs mer om renoveringen i nyhetsartikel

Tidplan

Renoveringen har pågått juli 2023–maj 2024. Inflyttning kommer att ske sommaren 2024.

Nya grannar efter renoveringen

Efter renoveringen flyttar Sociologiska institutionen tillbaka till Gamla lungkliniken, tillsammans med Genusvetenskapliga institutionen.

Processen inför renoveringen

Under 2020 remitterades förstudieskisser och under 2021 remitterades programhandlingar internt inom fakulteten till Styrgruppen för Projekt Campus Paradis, Genusvetenskapliga institutionen och Sociologiska institutionen.

Under 2022 genomfördes systemhandlingsprojektering. Under 2023 genomfördes byggghandlingsprojektering och byggtiden startade.

Läs mer om de olika faserna i byggprocessen

Parallellt med system- och byggprojekteringen pågår inredningsprojektet för huset.

Projektgruppen har fortlöpande dialog med arbetsgrupper vid Sociologiska institutionen och Genusvetenskapliga institutionen.

Kontakt

Robert Holmberg
Projektledare

Jenny Egidius
Biträdande projektledare 

E-post: 
projekt_campus_paradis [at] sam [dot] lu [dot] se (projekt_campus_paradis[at]sam[dot]lu[dot]se)