Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nytt steg mot renovering av Gamla kirurgen

Byggnaden Gamla Kirurgen i Lund. Foto.

Nu bearbetas förstudien av Gamla kirurgen. En ny, mer detaljerad arkitektskiss som visar hur lokalbehovet kan lösas ska tas fram och skickas på remiss till fakulteten.

Lokalprojektet Campus Paradis omfattar i sin helhet renovering av flera byggnader och uppförandet av en tillbyggnad, Centrum för samhällsvetenskap (Cesam). En grov förstudie för samtliga fakultetens byggnader i kvarteret Paradis gjordes 2019. Det är denna förstudie som nu ska revideras i samband med att delprojektet Gamla kirurgen sätts i gång. I mitten av november träffades representanter från LU Byggnad, Akademiska Hus och lokalprojektet Campus Paradis på ett startmöte för att påbörja bearbetningen.

I lokalprogrammet är följande verksamheter preliminärt placerade i Gamla kirurgen:

  • Psykoterapimottagningen
  • EEG-labb
  • Rättssociologiska institutionen.

Preliminär evakuering av fakultetens nuvarande verksamheter i Gamla kirurgen är Allhelgonaskolan. Projektet informerade verksamheterna i november oktober och kommer att ha en löpande dialog.

Den bearbetade förstudien kommer att remitteras till fakulteten. Därefter inleds arbete med programhandling, som följs av systemhandling och bygghandling med remiss mellan varje skede. 

Läs mer om byggprocessens nio steg (PDF, ny flik)

Evakuering och byggstart kan preliminärt bli aktuellt 2026.