Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Viktiga ansökningsdatum 2024

Calendar on a smartphone. Photo

Ett nytt år är här och vi vill påminna om aktuella ansökningsdatum för utlysningar, utnämningar och högskolepedagogiska kurser vid Samhällsvetenskapliga fakulteten under 2024.

Utlysningar

Ansökningsmånader

Du som har en doktorsexamen, är tillsvidareanställd som lektor eller adjunkt vid fakulteten och inte har mer än 30 procent forskningstid i din anställning kan ansöka om ansökningsmånader för att utforma forskningsansökningar.

Sista ansökningsdag är 15 februari

Läs mer om ansökningsmånader

Rese- och forskningsbidrag

Forskare, doktorander, lärare eller docenter kan ansöka om fakultetens rese- och forskningsbidrag. Ansökan är öppen i början av varje termin.

Aktuell ansökningsperiod är 25 januari – 14 februari.

Fakultetens rese- och forskningsbidrag (Medarbetarwebben)

Medel för utveckling av forskningssamverkan

Du som har en doktorsexamen, är tillsvidareanställd som lektor eller adjunkt vid Samhällsvetenskapliga fakulteten och inte har mer än 30 procent forskningstid i din anställning kan söka medel för att utveckla samverkan med externa aktörer. Syftet är att berika fakultetens forskning och att lyfta fram samhällsvetenskapens roll i samhället.

Sista ansökningsdag är 30 april.

Utlysning: medel för utveckling av forskningssamverkan

Medel för utbildningsrelaterade aktiviteter

Fakulteten vill uppmuntra projekt och idéer för utvecklingsaktiviteter som främjar utbildning i bred bemärkelse. Medel kan sökas för pedagogisk utvecklingstid, inbegripet aktiviteter som knyter an till breddad rekrytering och breddat deltagande, samverkan med externa aktörer och livslångt lärande. 

Stödet kan sökas av tillsvidareanställda lärare, biträdande lektorer samt tillsvidareanställd teknisk/administrativ personal vid Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Deadline för ansökan är 30 april.

Utlysning av medel för utbildningsrelaterade aktiviteter


Utnämningar

Docentur

Lärarförslagsnämnden behandlar ansökningar en gång per termin. 

Deadline för vårterminen 2023 är den 15 april.

Läs mer om docentutnämning.

Professor

Anhållan om att befordra till professor ska göras av prefekt eller motsvarande. Nytt för i år är att ansökningar behandlas en gång per år. Årlig deadline är 15 februari.

Läs mer om befordran till professor

Meriterad eller excellent lärare

Du som är tillsvidareanställd adjunkt, lektor eller professor, eller anställd som biträdande lektor, vid Samhällsvetenskapliga fakulteten kan ansöka om att få dina pedagogiska meriter bedömda och bli antagen som meriterad (QTP) eller excellent (ETP) lärare.

Årlig deadline för ansökan är 15 september.

Läs mer om att ansöka om bedömning av pedagogisk skicklighet


Högskolepedagogiska kurser

The good lecture, våren 2024

Den goda föreläsningen är en valbar kurs inom den behörighetsgivande högskolepedagogiska utbildningen vid Lunds universitet.

Sista anmälningsdag är 27 februari

Läs mer och anmäl dig till kursen på AHU:s webbplats

Kurser hösten 2024

Anmälan till höstens kurser öppnar i mars. Utbud och anmälningsformulär hittar du då via länken nedan.

Högskolepedagogiska kurser