Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunds kriminologiprogram är återigen Sveriges mest sökta

Porträttfoto på Lisa Flower. Foto.
Lisa Flower, programkoordinator på kriminologiprogrammet, tror bland annat att många lockas av samarbetet mellan ämnena sociologi och rättssociologi.

Då var anmälningsstatistiken sammanställd för alla som sökt utbildningar till hösten 2022 och Kandidatprogrammet i kriminologi på Lunds universitet blev återigen är det mest sökta kriminologiprogrammet i Sverige (sett till totalt antal sökande).

Kriminologiprogrammet i Lund fick 3441 sökande till programmets 85 platser, varav 613 sökte programmet som sitt förstahandsval. Detta gör vårt kandidatprogram i kriminologi till det mest sökta i landet. Stockholms kriminologiprogram hade 2981 sökande totalt, Örebro hade 2886, Gävle 2688 och Malmö 2394.

Lisa Flower är lärare och programkoordinator på kriminologiprogrammet i Lund.

Varför tror du att Lunds kriminologiprogram lockar flest sökande?

– Jag tror att många vill läsa i Lund eftersom det är ett fantastiskt universitet och en fantastisk stad. Dessutom är vi det enda programmet som har ett samarbete mellan ämnena sociologi och rättssociologi vilket studenterna gillar. Vi har även otroligt duktiga och taggade personal på programmet som ser fram emot de nya studenterna varje augusti!

Kriminologiprogrammet i Lund är ett samarbete mellan Sociologiska institutionen och Rättssociologiska institutionen. Studenter på programmet väljer antingen sociologi eller rättssociologi som huvudområde och läser kurser på båda institutioner som ligger knappt 100 meter från varann i Lunds universitets vackra campusområde "Paradiset".