Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skolsamverkan

Studenter framför byggnaden LUX. Foto.
Foto: Johan Bävman

Inspirationsdagar

Universitetets inspirationsdagar arrangeras varje november månad och är ett tillfälle för dig som går på gymnasiet att träffa våra studenter, gå på föreläsningar om våra utbildningar och få en inblick i hur det är att plugga på Lunds universitet. 

Inspirationsdagarna - lu.se

Besök på skolor

Flera av fakultetens institutioner arrangerar skolbesök där representanter från olika utbildningar besöker skolor för att möta elever och svara på frågor. Kontakta respektive institution för att undersöka möjligheterna till ett besök.

Kontaktuppgifter till fakultetens institutioner

Konferens för studie- och yrkesvägledare

Varje år anordnar vi tillsammans med Humanistiska och teologiska fakulteterna en konferens för studie- och yrkesvägledare vid gymnasieskolor, Komvux och lärcentrum i södra Sverige. Syftet med konferensen är att ge studie- och yrkesvägledare information om studier i humaniora, teologi och samhällsvetenskap, som de i sin tur kan använda vid vägledning av sina studenter.

Mer information och kontaktuppgifter - ht.lu.se