Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skolsamverkan

För oss är det viktigt att elever på bland annat gymnasieskolor får den information de behöver om universitetsstudier. Därför erbjuder vi bland annat skolbesök, samt arrangerar årligen inspirationsdagar och en konferens för studie- och yrkesvägledare.

Studenter framför byggnaden LUX. Foto.
I november varje år arrangeras universitetets inspirationsdagar. Foto: Johan Bävman

Inspirationsdagar

Universitetets inspirationsdagar arrangeras varje november månad och är ett tillfälle för dig som går på gymnasiet att träffa våra studenter, gå på föreläsningar om våra utbildningar och få en inblick i hur det är att plugga på Lunds universitet. 

Inspirationsdagarna - lu.se

Besök på skolor

Flera av fakultetens institutioner arrangerar skolbesök där representanter från olika utbildningar besöker skolor för att möta elever och svara på frågor. Kontakta respektive institution för att undersöka möjligheterna till ett besök.

Kontaktuppgifter till fakultetens institutioner

Skolor med en hög andel elever från studieovana hem

Breddad rekrytering är en viktig del av Lunds universitets arbete med att vara ett inkluderande lärosäte som välkomnar alla till högre studier. Genom ett målinriktat arbete med breddad rekrytering vill Lunds universitet attrahera potentiella studenter som annars inte skulle ha tagit steget till att studera vid högskola eller universitet. Som ett led i detta har Samhällsvetenskapliga fakulteten tillsammans med Humanistiska och teologiska fakulteterna tagit fram ett koncept där två av våra studentambassadörer besöker er skola och bland annat pratar övergripande om studier vid Lunds universitet.

Är du intresserad eller vill ha mer information om detta koncept? Kontakta Jessica Björck (kommunikatör) på e-post: jessica [dot] bjorck [at] sam [dot] lu [dot] se.

Konferens för studie- och yrkesvägledare

Varje år anordnar vi tillsammans med Humanistiska och teologiska fakulteterna en konferens för studie- och yrkesvägledare vid gymnasieskolor, Komvux och lärcentrum i södra Sverige. Syftet med konferensen är att ge studie- och yrkesvägledare information om studier i humaniora, teologi och samhällsvetenskap, som de i sin tur kan använda vid vägledning av sina studenter.

Mer information och kontaktuppgifter - ht.lu.se