Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Institutioner och enheter

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Vid Samhällsvetenskapliga fakulteten finns tio institutioner, och fyra centrumbildningar och nätverk. Institutionerna är belägna i städerna Lund och Helsingborg.

Universitetsbyggnaden på Campus Helsingborg
På Campus Helsingborg finns två av våra institutioner: tjänstevetenskap och strategisk kommunikation. Foto: Johan Persson

Institutioner

Länkarna går till nedan institutioners webbplatser.

Centrumbildningar och nätverk

Länkarna går till nedan centrumbildningar och nätverks webbplatser.

Graduate School

Graduate School organiserar fakultetsgemensamma program och fristående kurser på avancerad nivå.

Institutioner i både Helsingborg och Lund

Merparten av fakultetens institutioner finns samlade i Paradisområdet i Lund, alldeles intill universitetshuset och Lundagård.

Undantaget är Institutionen för kommunikation och medier som är belägna i SOL-centrum bredvid Universitetsbiblioteket samt Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi, som återfinns i Geocentrum II vid Sölvegatan. Centrum för Mellanösternstudier ligger på Finngatan 16 och LUCSUS på Biskopsgatan 5.

I Helsingborg finns två av fakultetens institutioner: Institutionen för tjänstevetenskap och Institutionen för strategisk kommunikation. Båda är belägna i Campus Helsingborgs lokaler på Universitetsplatsen 2.