Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Aktiviteter utomlands

Certificate of International Merits (CIM)

Det finns en mängd olika aktiviteter du kan göra utomlands. Dina erfarenheter måste kunna kopplas till dina studier och framtida profession. Här hittar du exempel på aktiviteter och vad som gäller när du vill använda dessa inom Certificate of International Merits (CIM). Du kan också höra av dig till kontaktpersonen på din institution för att få veta mer om institutionens egna aktiviteter.

Studier utomlands

Du kan välja att göra en del av din utbildning utomlands. Var ute i god tid. Kontakta internationella kontoret vid Samhällsvetenskapliga fakulteten för att diskutera dina möjligheter till att studera utomlands. Börja med att läsa om utbytestudier på internationella kontorets webbsidor.

Utbytesstudier

Verksamhetsförlagda studier/praktik utomlands

Vid vissa institutioner kan du välja att göra dina verksamhetsförlagda studier (VFU) eller din praktik utomlands. Ta kontakt med praktikansvarig vid din institution för mer information.

Datainsamling för uppsatsstudier

När du ska skriva din uppsats kan du välja ett internationellt perspektiv på ett ämne.

Konferens/workshop utomlands med internationellt fokus

Fakulteten och dess institutioner anordnar med jämna mellanrum konferenser/workshops med ett internationellt fokus. Även studentorganisationer erbjuder konferenser du kan delta i. Det går också bra att söka upp en konferens själv. Glöm då inte att få den godkänd innan du räknar in den in din internationella portfölj.

Sommarkurs med internationell inriktning

Under sommaren finns det olika möjligheter att ta del av sommarkurser antingen genom ditt utbildningsprogram, via fakulteten eller via en studentorganisation. Var ute i god tid.

Sommarkurser - lu.se

Kurs på program i samarbete med utländskt lärosäte

Några av fakultetens utbildningsprogram erbjuder joint events med utländska lärosäten. För mer information vänd dig till kontaktpersonen för CIM på din institution.

Kontakt

CIM-samordning
Fakultetens internationella kontor
outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se (outgoing[at]sam[dot]lu[dot]se)
 

Kontaktperson för CIM vid respektive institution:

Rättssociologi
Anna Sonander
anna [dot] sonander [at] soclaw [dot] lu [dot] se (anna[dot]sonander[at]soclaw[dot]lu[dot]se)

Rättssociologiska institutionens CIM-information

Socialhögskolan
Roberto Scaramuzzino 
roberto [dot] scaramuzzino [at] soch [dot] lu [dot] se (roberto[dot]scaramuzzino[at]soch[dot]lu[dot]se)

Socialhögskolans CIM-information

Strategisk kommunikation
Frida Hessel
frida [dot] hessel [at] isk [dot] lu [dot] se

Tjänstevetenskap
Annika Permevik
annika [dot] permevik [at] ses [dot] lu [dot] se

Observera att CIM-certifikat inte avser program som redan har inslag av internationella erfarenheter inbyggda i utbildningarna.