Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Populärvetenskap

 

Debatt i Lund april 2016.
Debatt i Lund. Foto: Johan Bävman.

Debatt i Lund

Debatt i Lund är en publik akademisk talkshow som vill dra in fler forskare i samtidsdebatten och samtidigt göra universitetet lite angelägnare, vassare, varmare och roligare. Samhällsvetenskapliga fakulteten är en av arrangörerna bakom debatterna som hålls några gånger per termin i AF-borgen i Lund.

Läs mer om Debatt i Lund på Lunds universitets huvudwebbplats

Biblioteksföreläsningar

Träffa en samhällsvetenskaplig forskare på ett bibliotek nära dig! Biblioteksföreläsningarna är ett samverkansprojekt där forskare från Lunds universitet föreläser om sin forskning på bibliotek i Skåne. Syftet är att på ett tillgängligt och engagerande sätt sprida kunskap om universitetets pågående forskning till en intresserad allmänhet.

Läs mer om biblioteksföreläsningarna på Lunds universitets huvudwebbplats

Bokmässan

Varje år deltar Lunds universitet på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Här kan man som besökare bland annat träffa forskare i samhällsvetenskap som deltar i samtal kring nypublicerade böcker.

Läs mer om Bokmässan finns på Lunds universitets huvudwebbplats

Almedalsveckan

Våra forskare medverkar både vid egna och andra aktörers arrangemang under Almedalsveckan i början på juli. Det blir diskussioner, samtal, paneldebatter och en fartfylld tillställning kring kritiskt tänkande och kunskap.

Läs mer om Almedalen på Lunds universitets huvudwebbplats