Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Populärvetenskap

Debatt i Lund april 2016.
Debatt i Lund. Foto: Johan Bävman.

Debatt i Lund

Debatt i Lund är en publik akademisk talkshow som vill dra in fler forskare i samtidsdebatten och samtidigt göra universitetet lite angelägnare, vassare, varmare och roligare. Samhällsvetenskapliga fakulteten är en av arrangörerna bakom debatterna som hålls några gånger per termin i AF-borgen i Lund.

Debatt i Lund - lu.se

Samtal i Lund

Samtal i Lund är ett nystartat forum där forskare i ett mindre sammanhang kan diskutera forskning kring angelägna samhällsfrågor, tillsammans med särskilt berörda, beslutsfattare, sakkunniga och andra intresserade. Såväl forskare som icke-forskare bidrar till att belysa och problematisera utifrån sina särskilda erfarenheter och kunskaper. I förlängningen kan Samtal i Lund leda till att skapa bättre förståelse av samhällsproblem och kanske även fungera som startskott till nya samarbeten eller forskningsprojekt.

Almedalsveckan

Våra forskare medverkar både vid egna och andra aktörers arrangemang under Almedalsveckan i början på juli. Det blir diskussioner, samtal, paneldebatter och en fartfylld tillställning kring kritiskt tänkande och kunskap.

Almedalen - lu.se

Poddar

Vid Lunds universitet och Samhällsvetenskapliga fakulteten finns ett antal poddar, bland annat:

  • Från Lund till Bryssel
  • HBG Live
  • Underrättelsepodden
  • Världen och välfärden

Poddar - lu.se

Andra populärvetenskapliga evenemang

Lund universtiet anordnar varje år flera olika populärvetenskapliga evenemang. 

Populärvetenskapliga evenemang - lu.se