Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Populärvetenskap

Debatt i Lund april 2016.
Debatt i Lund. Foto: Johan Bävman.

Debatt i Lund

Debatt i Lund är en publik akademisk talkshow som vill dra in fler forskare i samtidsdebatten och samtidigt göra universitetet lite angelägnare, vassare, varmare och roligare. Samhällsvetenskapliga fakulteten är en av arrangörerna bakom debatterna som hålls några gånger per termin i AF-borgen i Lund.

Läs mer om Debatt i Lund på Lunds universitets huvudwebbplats

Bokmässan

Varje år deltar Lunds universitet på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Här kan man som besökare bland annat träffa forskare i samhällsvetenskap som deltar i samtal kring nypublicerade böcker.

Läs mer om Bokmässan finns på Lunds universitets huvudwebbplats

Almedalsveckan

Våra forskare medverkar både vid egna och andra aktörers arrangemang under Almedalsveckan i början på juli. Det blir diskussioner, samtal, paneldebatter och en fartfylld tillställning kring kritiskt tänkande och kunskap.

Läs mer om Almedalen på Lunds universitets huvudwebbplats