Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Populärvetenskap

Debatt i Lund april 2016.
Debatt i Lund. Foto: Johan Bävman.

Debatt i Lund

Debatt i Lund är en publik akademisk talkshow som vill dra in fler forskare i samtidsdebatten och samtidigt göra universitetet lite angelägnare, vassare, varmare och roligare. Samhällsvetenskapliga fakulteten är en av arrangörerna bakom debatterna som hålls några gånger per termin i AF-borgen i Lund.

Debatt i Lund - lu.se

Samtal i Lund

Samtal i Lund är ett forum där forskare i ett mindre sammanhang kan diskutera forskning kring angelägna samhällsfrågor, tillsammans med särskilt berörda, beslutsfattare, sakkunniga och andra intresserade. Såväl forskare som icke-forskare bidrar till att belysa och problematisera utifrån sina särskilda erfarenheter och kunskaper. I förlängningen kan Samtal i Lund leda till att skapa bättre förståelse av samhällsproblem och kanske även fungera som startskott till nya samarbeten eller forskningsprojekt.

Artikel om Samtal i Lund

Almedalsveckan

Våra forskare medverkar både vid egna och andra aktörers arrangemang under Almedalsveckan i början på juli. Det blir diskussioner, samtal, paneldebatter och en fartfylld tillställning kring kritiskt tänkande och kunskap.

Almedalen - lu.se

Poddar

Vid Lunds universitet och Samhällsvetenskapliga fakulteten finns ett antal poddar.

Poddar - lu.se

Andra populärvetenskapliga evenemang

Lund universitet anordnar varje år flera olika populärvetenskapliga evenemang. 

Populärvetenskapliga evenemang - lu.se