Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samhällsvetenskapligt metodcentrum

Lunds universitets samhällsvetenskapliga metodcentrum arbetar med tillämpning och utveckling av samhällsvetenskapliga forskningsmetoder. Vi utforskar nya sätt att undersöka samhället och mänskligt beteende.

Samhällsvetenskapligt metodcentrum strävar efter att utveckla och använda hela skalan av samhälls- och beteendevetenskapliga forskningsmetoder. Vi uppmuntrar och växer genom tvärvetenskapligt utbyte och samarbete. Kontakta gärna metodcentrats huvudkoordinator om du har idéer eller tankar om framtida aktiviteter. 

Metodcentrumet finansieras av Lunds universitet och Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Våra fyra områden

Samhällsvetenskapligt metodcentrum är organiserat som en paraplyorganisation och bygger på fyra områden:

  • Kvalitativa metoder
  • Experimentella metoder
  • Computational Social Science
  • Skill School

Vi organiserar aktiviteter både inom och mellan dessa fyra områden, och uppmuntrar till samarbete som ett sätt att utbyta idéer och skapa synergier. För att åstadkomma detta kommer vi att erbjuda en rad aktiviteter, till exempel metodkurser, seminarier och workshops, skrivretreater, metodcaféer, utställningar och andra evenemang. Alla aktiviteter organiseras och arrangeras av forskare vid fakulteten. 

Metodcentrum har genomfört en konferens om deltagarbaserade forskningsmetoder - nyhet på fakultetens interna webbplats