Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Program som leder till yrkesexamen

Vi erbjuder fyra program som leder till en yrkesexamen.

Två studenter sitter vid bibliotekets lånedatorer och tittar på sina skärmar. Foto.
Våra två yrkesprogram på grundnivå är psykologprogrammet och socionomprogrammet. Foto: Johan Bävman

Grundnivå

För att kunna titulera sig psykolog respektive socionom i Sverige måste man ha tagit en psykolog- eller socionomexamen vid någon av landets lärosäten. Det går inte att bygga ihop en sådan examen enbart av fristående kurser. Psykolog- och socionomprogrammet kan du söka till utan tidigare studier vid högskola eller universitet. 

Socionomprogrammet kan du välja att läsa antingen i Lund eller i Helsingborg.

Nedan länkar går till lu.se:

Påbyggnadsutbildningar

Psykoterapeutprogrammet och hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet är påbyggnadsutbildningar. För att kunna antas måste du ha särskilda förkunskapskrav. 

Nedan länkar går till lu.se:

Vad är en yrkesexamen?

Yrkesexamen kallas de examen för utbildningar som leder fram till särskilda yrken. Till skillnad från en generell 3-årig kandidatexamen ställer en yrkesexamen större krav på specifika detaljer i innehållet.

Olika examensformer - lu.se