Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kom igång med CIM

Certificate of International Merits (CIM)

Du kan registrera dig för Certificate of International Merits när som helst under din studietid. Du är själv ansvarig för att söka och anmäla dig till aktiviteter som kan ingå i din internationella CIM-profil.

Instruktioner

Kontakta kontaktpersonen för CIM vid din institution, som hjälper dig vidare utefter hur strukturen vid din institution ser ut. Observera att CIM-certifikat inte avser program som redan har inslag av internationella erfarenheter inbyggda i utbildningarna.

På vissa institutioner finns en CIM-plattform, där får du en digital portfölj för att samla och dokumentera dina aktiviteter:

Din internationella portfölj

Om din institution använder sig av digitala portföljer samlar du dina aktiviteter och reflektioner som du ska göra efter varje aktivitet du deltagit i. Du dokumenterar också din närvaro som du lägger i portföljen.
Om din institution inte använder sig av digital portfölj tar du reda på hur du ska göra för att registrera och dokumentera dina förehavanden. 
Det är alltid viktigt att du själv tar ansvar för att samla all information, dokumentera, och efter varje aktivitet skriva ner dina reflektioner, medan du har det färskt i minnet.

Tips: Ta del av Internationella möjligheter på universitetets hemsidor och bevaka din studentmail.

Kriterier för att få ett certifikat

  • Du deltar i minst tre olika typer av aktiviteter med internationellt fokus, varav minst en aktivitet utomlands och minst en på hemmaplan. I vissa fall kan en aktivitet bestå av flera delaktiviteter - se FAQ.
  • Du är inskriven vid  Lunds universitet under tiden du samlar dina internationella aktiviteter och registrerad som student på Samhällsvetenskapliga fakulteten när du ansöker om ditt diplom.
  • Du dokumenterar på egen hand dina aktiviteter i en digital portfölj eller motsvarande.
  • Du skriver en sammanfattande slutrapport, som omfattar cirka 3000 ord exklusive försättsblad. Denna skickas till kontaktpersonen på din institution och kvalitetsbedöms.
  • Därefter presenterar du dina erfarenheter för medstudenter enligt överenskommelse med din institution. 
  • Du får ett certificat när din sammanfattande slutrapport är kvalitetsbedömd och du har gjort en presentation av dina erfarenheter för dina medstudenter.

Registrera aktiviteter i efterhand

Om du deltagit i internationella aktiviteter under utbildningen går det bra att registrera dessa i efterhand. Kom ihåg att du behöver tydliga närvarobevis.

De aktiviteter du önskar ska ingå i din internationella portfölj ska godkännas av kontaktpersonen för CIM vid din institution. Se informationsrutan Kontaktinformation. 

Kontakt

CIM-samordning
Fakultetens internationella kontor
outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se (outgoing[at]sam[dot]lu[dot]se)
 

Kontaktperson för CIM vid respektive institution:

Rättssociologi
Anna Sonander
anna [dot] sonander [at] soclaw [dot] lu [dot] se (anna[dot]sonander[at]soclaw[dot]lu[dot]se)

Rättssociologiska institutionens CIM-information

Socialhögskolan
Roberto Scaramuzzino 
roberto [dot] scaramuzzino [at] soch [dot] lu [dot] se (roberto[dot]scaramuzzino[at]soch[dot]lu[dot]se)

Socialhögskolans CIM-information

Strategisk kommunikation
Frida Hessel
frida [dot] hessel [at] isk [dot] lu [dot] se

Tjänstevetenskap
Annika Permevik
annika [dot] permevik [at] ses [dot] lu [dot] se

Observera att CIM-certifikat inte avser program som redan har inslag av internationella erfarenheter inbyggda i utbildningarna.