Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Certificate of International Merits

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Certificate of International Merits (CIM) ger dig som student en unik möjlighet att stärka din akademiska, personliga och professionella utveckling. Genom att delta i olika internationella aktiviteter samlar du meriter som leder till ett ”Certificate of International Merits”, ett certifikat som utfärdas vid sidan om din examen.

Foto på ett par glasögon som ligger på en karta över Europa.
Du kan göra internationella aktiviteter både utomlands och i Sverige för att samla meriter som leder till ett Certificate of International Merits. Foto: Pixabay

Utveckla dig internationellt - både personligt och professionellt!

Certificate of International Merits (CIM) är ett intyg som beskriver vilka internationella aktiviteter du gjort under din studietid. Aktiviteterna ska äga rum såväl utomlands som i Sverige och kan vara både kortare och längre. Du kan exempelvis ha deltagit i en internationell konferens, varit fadder för en internationell student eller genom ett aktivt val förlagt delar av din utbildning utomlands.

Genom att delta:

  • synliggör du dina internationella meriter
  • utvecklar du din interkulturella förståelse
  • stimuleras du att bygga internationella nätverk
  • förbereder du dig för arbete i en internationell miljö.

Kom igång med CIM

Instruktioner för hur du går tillväga och vad som krävs

Samla internationella aktiveter hemma och utomlands

Du behöver delta i minst tre internationella aktiviteter för att kunna ansöka om ett CIM. Minst en aktivitet ska ske utomlands och minst en aktivitet på hemmaplan. Se exempel på aktiviteter via länkarna nedan:

Aktiviteter hemma - definitioner och riktlinjer

Aktiviteter utomlands - definitioner och riktlinjer

Hur hittar jag internationella aktiviteter?

Vi uppmuntrar dig att själv vara aktiv och engagera dig i sökandet av aktiviteter.

Det finns flera sätt att hitta aktiviteter till ditt certifikat, exempelvis via nedanstående webbplatser:

Du kan också skapa en egen aktivitet. Observera, om du väljer att skapa en egen aktivitet ska denna först bedömas av kontaktpersonen för CIM vid din institution.

Kontakt

CIM-samordning
Fakultetens internationella kontor
outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se (outgoing[at]sam[dot]lu[dot]se)
 

Kontaktperson för CIM vid respektive institution:

Rättssociologi
Anna Sonander
anna [dot] sonander [at] soclaw [dot] lu [dot] se (anna[dot]sonander[at]soclaw[dot]lu[dot]se)

Rättssociologiska institutionens CIM-information

Socialhögskolan
Roberto Scaramuzzino 
roberto [dot] scaramuzzino [at] soch [dot] lu [dot] se (roberto[dot]scaramuzzino[at]soch[dot]lu[dot]se)

Socialhögskolans CIM-information

Strategisk kommunikation
Frida Hessel
frida [dot] hessel [at] isk [dot] lu [dot] se

Tjänstevetenskap
Annika Permevik
annika [dot] permevik [at] ses [dot] lu [dot] se

Observera att CIM-certifikat inte avser program som redan har inslag av internationella erfarenheter inbyggda i utbildningarna.

Varför CIM?

Det huvudsakliga syftet med CIM - Certificate of International Merits - är att synliggöra och sprida studenters konkreta internationella erfarenheter och ses som ett viktigt led i internationalisering på hemmaplan. Att ta vara på dessa reflekterade erfarenheter gynnar såväl studenterna själva, som medstudenter, institutioner och Lunds universitet. 

CIM skapades av Medicinska fakulteten 2014 som ett pilotprojekt vid Lunds Universitet. Socialhögskolan inspirerades, började att vidareutveckla CIM på institutionen och lanserade CIM som pilotprojekt våren 2017 då de första certifikaten delades ut. Fakultetsstyrelsen vid Samhällsvetenskapliga fakulteten tog i nov 2016 beslut att alla institutioner vid fakulteten ska erbjuda CIM. 2019 lanseras därför CIM på hela fakulteten.