Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Aktiviteter hemma

Certificate of International Merits (CIM)

Det finns en mängd olika aktiviteter du kan göra på hemmaplan. Dina erfarenheter måste kunna kopplas till dina studier och framtida profession. Här hittar du exempel på aktiviteter och vad som gäller när du vill använda dessa inom Certificate of International Merits (CIM). Du kan också höra av dig till kontaktpersonen på din institution för att få veta mer om institutionens egna aktiviteter.

Bli internationell mentor

Ta chansen och bli internationell mentor för en utbytesstudent vid fakulteten.

Bli internationell mentor - lu.se

Vad gäller? Du måste vara internationell mentor i minst en period för att kunna räkna detta som en aktivitet på hemmaplan. Du får gärna vara mentor under flera perioder, men kan inte räkna dessa som flera olika hemmaplansaktiviteter.

Engagera dig i språkcafé

Lunds universitet arrangerar olika språkcaféer för utbytesstudenter. Detta är en utmärkt möjlighet för dig att träffa studenter från andra länder och inte bara lära dig om deras kultur utan även berätta om din egen.

Vad gäller? Dina erfarenheter från språkcaféet måste kunna kopplas till dina studier och framtida profession. För att det ska kunna räknas som en aktivitet på hemmaplan ska du ha varit aktivt närvarande under minst tre träffar. Du får gärna gå på fler träffar, men kan inte räkna till exempel sex träffar som två olika hemmaplansaktiviteter.

Delta på gästföreläsningar med internationellt fokus

Det finns en mängd öppna gästföreläsningar som har ett internationellt perspektiv. Dessa kan ingå som delaktiviteter i en aktivitet. Leta efter tips på universitetets olika webbplatser.

Vilka föreläsningar kan ingå? Se FAQ eller hör av dig till kontaktpersonen för CIM vid din institution. Kan du reflektera kring frågorna efter att ha deltagit i föreläsningen? För att detta ska ses som en aktivitet behöver du delta på minst tre föreläsningar och/eller seminarier. Du får gärna gå på fler än så, men kan inte räkna till exempel sex föreläsningar som två olika hemmaplansaktiviteter.

FAQ om CIM

Tematiskt internationellt café

Vissa institutioner erbjuder möjlighet att delta vid internationella caféer eller andra internationella samlingar.

Vad gäller? Reglerna kan se olika ut beroende aktivitet. Ett exempel är Socialhögskolans internationella caféer inför praktiken på termin fem. För att detta ska kunna räknas som en aktivitet så måste du delta minst två gånger, varav den ena som presentatör.

Delta på konferenser/workshops

Ditt studieprogram, studentorganisationer och fakulteten erbjuder emellanåt olika former för internationella konferenser/workshops med internationellt fokus. Håll ett öga på hemsidor, facebook och prata med din kår. För att du ska kunna räkna detta som en aktivitet måste erfarenheten spridas till medstudenter exempelvis via presentationer vid seminarier eller liknande.

Vilka konferenser/workshops kan ingå? Se FAQ eller kontakta kontaktpersonen för CIM vid din institution. Kan du reflektera kring frågorna efter att ha deltagit? För att en konferens/workshop ska räknas som en aktivitet krävs delaktighet motsvarande minst en heldag.

Engagera dig i grupper med internationellt fokus

Du kan ta initiativ till och/eller engagera dig i en studentgrupp med fokus på din blivande profession utifrån ett globalt perspektiv. Prata med kontaktpersonen för CIM vid din institution eller med fakultetens CIM-samordnare för tips och råd.

Delta i en internationell kurs med ett samhällsvetenskapligt perspektiv

Några av fakultetens institutioner ger idag kurser på engelska där programstudenter och utbytesstudenter möts. I de fall där internationella kurser inte erbjuds inom programmen kan man hitta kurser på egen hand både inom och utanför fakulteten. Det måste vara en kurs du aktivt valt, som inte ingår som obligatorisk kurs i din studieplan.

Vilka kurser räknas? Kontakta kontaktpersonen för CIM vid din institution. Kan du reflektera kring frågorna efter att ha deltagit? En kurs måste vara lärarledd och ha tydliga kursmål för att kunna räknas som en aktivitet på hemmaplan.

Kontakt

CIM-samordning
Fakultetens internationella kontor
outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se (outgoing[at]sam[dot]lu[dot]se)
 

Kontaktperson för CIM vid respektive institution:

Rättssociologi
Anna Sonander
anna [dot] sonander [at] soclaw [dot] lu [dot] se (anna[dot]sonander[at]soclaw[dot]lu[dot]se)

Rättssociologiska institutionens CIM-information

Socialhögskolan
Roberto Scaramuzzino 
roberto [dot] scaramuzzino [at] soch [dot] lu [dot] se (roberto[dot]scaramuzzino[at]soch[dot]lu[dot]se)

Socialhögskolans CIM-information

Strategisk kommunikation
Frida Hessel
frida [dot] hessel [at] isk [dot] lu [dot] se

Tjänstevetenskap
Annika Permevik
annika [dot] permevik [at] ses [dot] lu [dot] se

Observera att CIM-certifikat inte avser program som redan har inslag av internationella erfarenheter inbyggda i utbildningarna.