Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studie- och karriärvägledning

Vänd dig till en studievägledare när du behöver diskutera val av utbildning eller upplägg av dina studier. Det finns både allmänna studievägledare och studievägledare för ett särskilt program eller en kurs.

Två personer på en bänk i grönskan framför Universitetshuset.
Prata med en studievägledare när du behöver råd kring dina studier. Foto: Kennet Ruona

Allmän studievägledning

För generella frågor om studier vid Lunds universitet kan du vända dig till universitetets allmänna studievägledning. Här får du råd och stöd kring studier och yrkesval - till exempel vad som krävs för att komma in på en viss utbildning, hur du kan kombinera olika ämnen, vilka yrken dina studier kan leda till eller hur du gör om du vill byta studieinriktning.

Allmän studievägledning - lu.se

Studievägledning i samhällsvetenskap

Har du frågor om en speciell utbildning eller ett speciellt ämne kan du vända dig till en studievägledare i ämnet som är expert på just detta område. Nedan länkar går till ämnenas webbplatser.

Relaterad information