Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Karriärportalen för samhällsvetarstudenter

Vad trivs du bäst med att göra? Hur kan du bäst använda den tid som du kommer att arbeta under din livstid? Detta är två av flera viktiga frågor du kan ställa dig inför ditt karriärval.

Ett foto på ett dörrhandtag, ett fönster och en väg, med texten utåt, inåt och framåt.
Karriärportalen utgår från modellen Inåt-Utåt-Framåt.

Om portalen

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder en karriärportal för dig som samhällsvetarstudent. Den hjälper dig att förstå och att kunna beskriva dig själv och dina kompetenser, att navigera på arbetsmarknaden och hur du hittar vägen framåt till din personliga arbetsmarknad.

Karriärportalen består av flera modulerna som innehåller texter, övningar och filmer. Den utgår från modellen Inåt-Utåt-Framåt:

  • Inåt: I detta avsnitt utforskar du dig själv; vem du är; personliga egenskaper, värderingar, kompetenser. 
  • Utåt: I detta avsnitt orienterar du dig i vad som finns på arbetsmarknaden.
  • Framåt: I detta avsnitt finns det tips på strategier om hur du fattar bra beslut och faktiskt tar dig till ditt yrkesmål.

Du väljer själv om du bara vill göra några delar eller om du vill gå igenom hela portalen. Den passar både dig som läser ett program eller fristående kurser.

Film om karriärportalen (nytt fönster)

Fördelar med portalen

Portalen fungerar som ett stöd för dig under din utbildning genom att hjälpa dig att reflektera över vem du är, vad du lär dig, hur du kan använda dina kunskaper och hur du kan hitta din egen personliga arbetsmarknad.

Portalen kommer att få dig att fundera på vad som är viktigt för dig och vad du söker i ett arbetsliv, vilket skapar förutsättningar för ett arbete du verkligen kommer att trivas med. 

Registrera dig för att utveckla ditt karriärlärande - Canvas