Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Computational Social Science

Samhälllsvetenskapligt metodcentrum

Inom samhällsvetenskapen används beräkningsmetoder för att förutsäga olika sociala utfall. Beräkningsmetoder erbjuder avancerade sätt att analysera stora datamängder för att upptäcka mönster i mycket olika typer av data.

Person pekar på en datorskärm. Foto
Beräkningsmetoder erbjuder avancerade sätt att analysera stora datamängder. Foto: Johan Persson

Denna del av metodcentrat samlar forskare som är intresserade av metoder där stora mängder ostrukturerade data används för att utforska exempelvis mänsklig kognition, opinionsbildning och beteenden. Det kan till exempel handla om stora mängder text från sociala medier, bilder, videor eller ljud.

Syftet är dessutom att sammanföra forskare med intresse för naturlig språkbehandling, maskininlärning, nätverksanalys och olika maskininlärningstekniker för att förbättra vår förståelse av mänskliga tankar och beteenden.

Computational Social Science

Robert Klemmensen
Statsvetenskapliga institutionen
robert [dot] klemmensen [at] svet [dot] lu [dot] se (robert[dot]klemmensen[at]svet[dot]lu[dot]se)