Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Aktiviteter utomlands

Certificate of International Merits

Det finns en mängd olika aktiviteter du kan göra utomlands. Dina erfarenheter måste kunna kopplas till dina studier och framtida profession. Här hittar du exempel på aktiviteter och vad som gäller när du vill använda dessa inom Certificate of International Merits (CIM). Du kan också höra av dig till kontaktpersonen på din institution för att få veta mer om institutionens egna aktiviteter.

Studier utomlands

Du kan välja att göra en del av din utbildning utomlands. Var ute i god tid. Kontakta internationella kontoret vid Samhällsvetenskapliga fakulteten för att diskutera dina möjligheter till att studera utomlands. Börja med att läsa om utbytestudier på internationella kontorets hemsida.

Utbytesstudier 

Verksamhetsförlagda studier/praktik utomlands

Vid vissa institutioner kan du välja att göra dina verksamhetsförlagda studier (VFU) eller din praktik utomlands. Ta kontakt med praktikansvarig vid din institution för mer information.

Datainsamling för uppsatsstudier

När du ska skriva din uppsats kan du välja ett internationellt perspektiv på ett ämne. Du kan också ansöka om ett MFS-stipendium (Minor Field Studies) för att skriva uppsats eller samla empiri utomlands.

Läs mer om Minor Field Studies  

Konferens/workshop utomlands med internationellt fokus

Fakulteten och dess institutioner anordnar med jämna mellanrum konferenser/workshops med ett internationellt fokus. Även studentorganisationer erbjuder konferenser du kan delta i. Det går också bra att söka upp en konferens själv. Glöm då inte att få den godkänd innan du räknar in den in din internationella portfölj.

Sommarkurs med internationell inriktning

Under sommaren finns det olika möjligheter att ta del av sommarkurser antingen genom ditt utbildningsprogram, via fakulteten eller via en studentorganisation. Var ute i god tid!

Se Lunds universitets sommarkurser här

Kurs på program i samarbete med utländskt lärosäte

Några av fakultetens utbildningsprogram erbjuder joint events med utländska lärosäten. För mer information vänd dig till kontaktpersonen för CIM på din institution.

Kontakt

CIM-samordning
Fakultetens internationella kontor
outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se
 

Kontaktperson för CIM vid respektive institution:

Rättssociologi
Anna Sonander
anna [dot] sonander [at] soclaw [dot] lu [dot] se
Institutionens CIM-information

Service management & tjänstevetenskap
Annika Permevik
studievagledning [at] ism [dot] lu [dot] se

Socialhögskolan
Anneli Nielsen
anneli [dot] nielsen [at] soch [dot] lu [dot] se
Institutionens CIM-information

Strategisk kommunikation
Lena Rolén
master [at] isk [dot] lu [dot] se

Cecilia Nygren
studievagledare [at] isk [dot] lu [dot] se

Övriga institutioner kommer att erbjuda CIM successivt.