Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Årets Global Swede läser strategisk kommunikation

Porträttfoto.
Mariia Dovbenko, 2021 års Global Swede. Foto: Privat.

Mariia Dovbenko, student på masterprogrammet i strategisk kommunikation, är 2021 års mottagare av Svenska Institutets utmärkelse Global Swede. Priset delas årligen ut till internationella toppstudenter vid svenska lärosäten.

Mariia Dovbenko kommer från Ukraina och är aktiv medlem i SI Network for Future Global Leaders lokala kontor i Lund, där hon arbetat som kommunikationschef 2019–20. Hon har också skapat en Youtube-kanal för att dela sina erfarenheter av att bo och studera i Sverige med publiken i sitt hemland.

Svenska Institutet uppmärksammar hennes utmärkta akademiska resultat, enastående ledarskapsförmåga och organisatoriska kapacitet.

– Utmärkelsen är ett bevis på att jag är på rätt väg i livet. Institutionen för strategisk kommunikation har stöttat mig i min resa att nå mina mål. Mina lärare har alltid uppmuntrat mig att tro på mina idéer och att inse min egen potential, säger Mariia Dovbenko. 

Global Swede är en del av regeringens och Svenska Institutets arbete med att bygga långsiktiga relationer med internationella studenter i Sverige. Syftet är att skapa gränsöverskridande och multikulturella nätverk som ska bidra till svensk utrikeshandel och gynna arbetet med att nå framtida lösningar. Mottagarna ska ha utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap och visat sig vara goda representanter för Sverige och det egna landet.

Mariia Dovbenko tar emot utmärkelsen den 28 maj 2021.