Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Prestigefullt projektbidrag till forskare i statsvetenskap

Lisa Strömbom vid Statsvetenskapliga institutionen är en av fem forskare som i år har beviljats anslag inom den svenska spetssatsningen Swedish Foundations’ Starting grant.

Projektet som finansieras har titeln ”Pushing the boundaries of peace research – reconceptualizing and measuring agonistic peace”. Det undersöker hur fredsprocesser kan göras mer inkluderande och vilken inverkan ökad inklusivitet i sin tur kan ha på fredens hållbarhet. De specifika fallen som studeras är Colombia, Israel-Palestina och Nordirland. Projektet finansieras av Riksbankens Jubileumsfond under åren 2019-2024.

Läs mer om projektet på Swedish Foundation’s starting grants webbplats

Swedish Foundations’ Starting Grant är ett samarbete mellan fem stiftelser som finansierar forskarna i enlighet med sina respektive stadgar och prioriteringar. Ambitionen med Swedish Foundations’ Starting Grant är att fånga upp de forskare vid svenska lärosäten som ligger i den europeiska tätgruppen – men som inte tilldelas medel från Europeiska forskningsrådet (ERC) – och ge dem långsiktiga förutsättningar för att bedriva sin forskning.

Pressmeddelande från Swedish Foundation’s Grant