Prestigefullt projektbidrag till forskare i statsvetenskap

Riksbankens jubileumsfond logga

Lisa Strömbom vid Statsvetenskapliga institutionen är en av fem forskare som i år har beviljats anslag inom den svenska spetssatsningen Swedish Foundations’ Starting grant.

Projektet som finansieras har titeln ”Pushing the boundaries of peace research – reconceptualizing and measuring agonistic peace”. Det undersöker hur fredsprocesser kan göras mer inkluderande och vilken inverkan ökad inklusivitet i sin tur kan ha på fredens hållbarhet. De specifika fallen som studeras är Colombia, Israel-Palestina och Nordirland. Projektet finansieras av Riksbankens Jubileumsfond under åren 2019-2024.

Läs mer om projektet på Swedish Foundation’s starting grants webbplats

Swedish Foundations’ Starting Grant är ett samarbete mellan fem stiftelser som finansierar forskarna i enlighet med sina respektive stadgar och prioriteringar. Ambitionen med Swedish Foundations’ Starting Grant är att fånga upp de forskare vid svenska lärosäten som ligger i den europeiska tätgruppen – men som inte tilldelas medel från Europeiska forskningsrådet (ERC) – och ge dem långsiktiga förutsättningar för att bedriva sin forskning.

Pressmeddelande från Swedish Foundation’s Grant