Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Institute for Public Affairs - nytt samarbete mellan samhällsvetare och ekonomer

Gruppbild på forskare framför en byggnad. Foto.
Cecilia Cassinger, Niklas Altermark, Louise Bringselius och Andreas Bergh.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är nu en del av Institute for Public Affairs som startades förra året av forskare vid Ekonomihögskolan. Institutet verkar som en nationell mötesplats för samtal och debatt mellan forskare, praktiker och politiker. Utgångspunkten är att diskutera frågor som rör förvaltning och politik med fokus på policyrelevant kunskap och forskningens genomslag i samhället.

- Vi hoppas att vårt arbete med plattformen kommer att öka uppmärksamheten för samhällsvetenskapernas möjligheter att förstå och i förlängningen lösa komplexa samhällsproblem och utmaningar. Vi hoppas att vi kan bidra med perspektiv som inte alltid finns i den offentliga debatten, säger Cecilia Cassinger, forskare i strategisk kommunikation som tillsammans med statsvetaren Niklas Altermark representerar samhällsvetenskapliga fakulteten i institutets ledningsgrupp.

Företagsekonomen Louise Bringselius är föreståndare för institutet och representerar Ekonomihögskolan tillsammans med nationalekonomen Andreas Bergh. Statsvetaren Patrik Hall från Malmö universitet och andra gästforskare är knutna till institutet.

Syftet med det flervetenskapliga initiativet är att dels skapa kontaktytor mellan forskare vid de olika fakulteterna vid Lunds universitet och dels sprida forskningsbaserad kunskap i form av webinarier, poddar och workshops.

Institutet är organiserat i fyra olika teman:

Berättelser om framtiden i Sverige
Temaledare: Andreas Bergh

Staden som institution, plats och gemenskap
Temaledare: Cecilia Cassinger

Byråkratens samvete
Temaledare: Niklas Altermark

Tillit och omdöme
Temaledare: Louise Bringselius

Höstens aktiviteter är i full gång. Programmet uppdateras kontinuerligt på institutets webbplats. Här kan du också läsa mer om verksamheten, se tidigare webinarier och få information om hur du engagerar dig.

Läs mer på institutets webbplats www.inspa.se