Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

1. Vart kan jag åka?

Partneruniversitet

Som student vid Samhällsvetenskapliga fakulteten har du stora valmöjligheter om du är intresserad av utbytesstudier vid något av våra partneruniversitet - vi har avtal med partneruniversitet över hela världen!

Avtal

Det finns tre olika typer av avtal som påverkar vilka universitet du kan söka till:

  • universitetsgemensamma avtal (University-wide agreements) som Samhällsvetenskapliga fakulteten har fått platser på
  • fakultetsgemensamma avtal (Faculty-wide agreements) inom området samhällsvetenskap
  • institutionsavtal (Department agreements) som är ämnesspecifika

OBS: det varierar vilka universitet man kan söka till från termin till termin!

Att söka efter universitet

Vilka universitet som finns avtal med kan du se i vårt ansökningssystem Solemove (öppnas i nytt fönster). För att få en exakt lista måste du söka på aktuell ansökningsomgång. Det kan du enbart göra om ansökningsomgången har öppnat. 

Om det inte finns en aktuell ansökningsomgång än kan du välja att söka efter My home unit (välj din institution, alternativt bara Faculty of Social Sciences) och klicka Search, så kan du se vilka universitet som skulle kunna finnas som sökbara för dig utifrån ditt ämnesområde. 

Du kan inte veta säkert om alla avtal du hittar i listan verkligen kommer ha platser för dig att söka just den termin du vill söka till, men du kan ändå börja förbereda dig, läsa på och inspireras.

För fler sök-instruktioner när ansökningsomgången väl är öppen, och för mer detaljer kring ämnesspecifika avtal, klicka på steg 7. Ansökan (öppnas i nytt fönster).

Reseberättelser

Ett annat sätt att inspireras är att läsa de reseberättelser som tidigare utbytesstudenter skickat in.

Du hittar reseberättelserna här! (öppnas i nytt fönster).

Välj Faculty of Social Sciences, så blir urvalet lite mer skräddarsytt utefter vilka avtal som kan finnas tillgängliga för just dig.

 

Nästa steg: 2. När kan jag söka? Ansökningsperioder och informationsmöten