Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Vetenskapsveckan "Blir världen bättre?" 6-12 mars

Blir världen bättre? Vetenskapsvecka 6-12 mars 2017.
Det verkar nästan inte finnas något slut på stora globala utmaningar som vi måste hantera, såsom ett varmare klimat, ökande klyftor mellan rika och fattiga, mer utsläpp med sjukdomar som följd, brist på rent vatten, kränkningar av mänskliga rättigheter, ojämlikhet mellan män och kvinnor och mycket mer.

Å andra sidan ser vi glimtar i mörkret. Global tillväxt där flera länder rör sig från fattiga till medelinkomstländer, minskad spädbarnsdödlighet och längre livslängd och en stark teknologisk utveckling som kan erbjuda lösningar på globala problem. Men är det tillräckligt? Och vilken typ av värld är det vi lämnar efter oss till kommande generationer?

Temaveckan Blir världen bättre? är en del av universitetets jubileumsfirande där vi bjuder in framstående forskare från både Lund och andra delar av världen som ger sin syn på vart världen är på väg. Representanter från organisationer och myndigheter kommer också att vara på plats. Perspektiven blir skiftande, såväl ekonomiska och samhällsvetenskapliga som kulturella och filosofiska. 

Läs mer om veckan och se hela programmet här.

Läs mer om alla arrangemang som anordnas vid Samhällsvetenskapliga fakulteten under vetenskapsveckan här.

 

Sidansvarig: