Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Global Issues Programme

Utbytesstudier
Global Issues Programme (GIP) är ett tvärvetenskapligt orienterat utbytesprogram, som fokuserar på globalisering utifrån olika aspekter. Programmet är ett samarbete inom universitetsnätverket Universitas 21. För tillfället är programmet dock under utvärdering, vilket innebär att det tills vidare inte görs någon antagning till GIP.

Studenter

 

Fyra snabbfakta om GIP:

  • Kurser i globalisering på välrenommerade universitet
  • Flexibelt utbytesprogram som kan förläggas under flera terminer
  • Resulterar i ett "Global Issues Programme Certificate"
  • Passar även dig som vill stanna kvar i Lund

 

Följande universitet ingår i GIP

Lunds universitet

Tecnológico de Monterrey

University of Birmingham

University of British Columbia

University of Melbourne

University of Nottingham

University of Queensland

 

Hur funkar det?

GIP passar bra för dig som är intresserad av globaliseringsfrågor och vill studera on-line i en internationell miljö på hemmaplan men även för dig som är intresserad av att åka på utbyte till något av partneruniveriteten och kombinera detta med GIP.

Som GIP-student kan du välja mellan ett 70-tal kurser, alla med inriktning mot globalisering. Det finns kurser såväl on-line som på "campus" (som kräver fysisk närvaro). Alla studenter läser fyra kurser à 7,5 hp. Minst två av kurserna ska vara on-line kurser och en kurs ska vara en så kallad "core course". Samtliga kurser kan läsas under en termin, men de flesta studenter väljer att sprida ut studierna under flera terminer.

Efter avslutat program får du ett Global Issues Programme Certificate, som visar att du har studerat på GIP.

 

Kurser

Du ansöker till kurserna inom programmet först efter det att du har fått besked om att du har blivit antagen.

Kurser inom Global Issues Programme (nytt fönster)

 

Ansökan

OBS: programmet är i sin nuvarande form under utvärdering. Därför kan du tills vidare inte göra någon ansökan till GIP.

 

 

Behörighet

För behörighet till GIP krävs att du har läst vid universitet/högskola i ett år när du påbörjar programmet och att du är inskriven vid Lunds universitet. Det kan även finnas särskilda behörighetskrav för enskilda kurser inom programmet.

 

Tillgodoräknande

Det är respektive institution som beslutar om tillgodoräknanden och det är viktigt att du hör med den institution som du läser vid hur/om du kan tillgodoräkna dig studier inom GIP. De fyra kurserna motsvarar 30 hp sammanlagt (dvs. en termins heltidsstudier).

 

Sidansvarig: