Certificate of International Merits (CIM)

Certificate of International Merits (CIM) ger dig som student en unik möjlighet att stärka din akademiska, personliga och professionella utveckling. Genom att delta i olika internationella aktiviteter samlar du meriter som leder till ett ”Certificate of International Merits”, ett certifikat som utfärdas vid sidan om din examen.

Glasögon på karta

Utveckla dig internationellt - både personligt och professionellt!

Certificate of International Merits (CIM) är ett intyg som beskriver vilka internationella aktiviteter du gjort under din studietid. Aktiviteterna ska äga rum såväl utomlands som i Sverige och kan vara både kortare och längre. Du kan exempelvis ha deltagit i en internationell konferens, varit fadder för en internationell student eller genom ett aktivt val förlagt delar av din utbildning utomlands.

Genom att delta:

• synliggör du dina internationella meriter
  • utvecklar du din interkulturella förståelse
  • stimuleras du att bygga internationella nätverk
  • förbereder du dig för arbete i en internationell miljö.

Kom igång med CIM

Instruktioner hur du går tillväga och vad som krävs hittar du här.

Samla internationella aktiveter hemma och utomlands

Du behöver delta i minst tre internationella aktiviteter för att kunna ansöka om ett CIM. Minst en aktivitet ska ske utomlands och minst en aktivitet på hemmaplan. Se exempel på aktiviteter via länkarna nedan:

Aktiviteter hemma - definitioner och riktlinjer

Aktiviteter utomlands - definitioner och riktlinjer

Hur hittar jag internationella aktiviteter?

Vi uppmuntrar dig att själv vara aktiv och engagera dig i sökandet av aktiviteter.

Det finns flera sätt att hitta aktiviteter till ditt certifikat, exempelvis via nedanstående webbplatser:

Du kan också skapa en egen aktivitet. OBS! Om du väljer att skapa en egen aktivitet ska denna först bedömas av kontaktpersonen för CIM vid din institution.

Sidansvarig:

CIM-samordnare fakultetens internationella kontor
Lina Jönsson
lina [dot] jonsson [at] sam [dot] lu [dot] se

Kontaktperson för CIM vid respektive institution:

Rättssociologi
Anna Sonander
anna [dot] sonander [at] soclaw [dot] lu [dot] se
Institutionens CIM-information

Service management & tjänstevenskap
Annika Permevik
annika [dot] permevik [at] ism [dot] lu [dot] se

Socialhögskolan
Anneli Nielsen
anneli [dot] nielsen [at] soch [dot] lu [dot] se
Institutionens CIM-information

Strategisk kommunikation
Lena Rolén
lena [dot] rolen [at] isk [dot] lu [dot] se

Övriga institutioner kommer att erbjuda CIM successivt.

En student berättar

Student visar upp sitt Certificate of International Merits

"Jag har alltid varit intresserad av internationella frågor och var inställd på att göra en del av min utbildning utomlands, det visste jag redan när jag började plugga".

Alida Karlman, tidigare student.

Varför CIM?

Det huvudsakliga syftet med CIM - Certificate of International Merits - är att synliggöra och sprida studenters konkreta internationella erfarenheter och ses som ett viktigt led i internationalisering på hemmaplan. Att ta vara på dessa reflekterade erfarenheter gynnar såväl studenterna själva, som medstudenter, institutioner och Lunds universitet.

CIM skapades av Medicinska fakulteten 2014 som ett pilotprojekt vid Lunds Universitet. Socialhögskolan inspirerades, började att vidareutveckla CIM på institutionen och lanserade CIM som pilotprojekt våren 2017 då de första certifikaten delades ut. Fakultetsstyrelsen vid Samhällsvetenskapliga fakulteten tog i nov 2016 beslut att alla institutioner vid fakulteten ska erbjuda CIM.  2019 lanseras därför CIM på hela fakulteten.