Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ta ut din examen

Så här går det till
När du är klar med dina studier och uppfyller kraven för utbildningen kan du ta ut din examen. Det är inget som sker automatiskt - du måste själv begära ut din examen från universitetets examensavdelning.

Diplom på bord.

 

Det är viktigt att du tar ut din examen när du är färdig med dina studier. Ditt examensbevis behövs när du ska söka jobb. Söker du jobb utomlands är det oftast ett absolut krav från arbetsgivaren - då räcker det inte med enbart ett studieutdrag - de vill veta vad du har för examen.

Alla examina vid Lunds universitet utfärdas på svenska och engelska i ett och samma dokument. Med examensbeviset följer en bilaga, Diploma Supplement, som beskriver utbildningen och dess plats i utbildningssystemet på engelska.

 

Var ute i god tid

Handläggningstiden varierar beroende på arbetsbelastning, men är normalt cirka sex till åtta veckor. Du ansvarar själv för att uppgifterna i din ansökan är kompletta och korrekta. Ofullständiga uppgifter förlänger handläggningstiden och kan i vissa fall leda till att din ansökan om examen avslås.

 

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Examensavdelningen
examen [at] stu [dot] lu [dot] se
Tel: 046-222 01 00
Hemsida