Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ansöka om examen

Samhällsvetenskapliga fakulteten
När du är klar med dina studier och uppfyller kraven för utbildningen kan du ta ut din examen. Det är inget som sker automatiskt - du måste själv begära ut din examen från universitetets examensavdelning.

Diplom på bord.

Examensbevis

Ansökan om examensbevis ställs till Lunds universitets examensavdelning. Ditt examensbevis behövs när du ska söka jobb. Söker du jobb utomlands är det oftast ett absolut krav från arbetsgivaren - då räcker det inte med enbart ett studieutdrag - de vill veta vad du har för examen. Examensbeviset skrivs på svenska och engelska i ett och samma dokument. Med examensbeviset följer en bilaga, Diploma Supplement, som beskriver utbildningen och dess plats i utbildningssystemet på engelska.

Var ute i god tid

Handläggningstiden varierar beroende på arbetsbelastning, men är normalt cirka sex till åtta veckor. Du ansvarar själv för att uppgifterna i din ansökan är kompletta och korrekta. Ofullständiga uppgifter förlänger handläggningstiden och kan i vissa fall leda till att din ansökan om examen avslås.

Ansökan ställs till examensavdelningen

Alla examina vid Samhällsvetenskapliga fakulteten utfärdas av universitetets examensavdelning.

Lunds universitets examensavdelning

 

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Examensavdelningen
examen [at] stu [dot] lu [dot] se
Tel: 046-222 01 00
Hemsida