Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Examen och arbetsmarknad

Det finns en mängd olika yrken som kan vara aktuella för dig när du är färdig med dina studier, beroende på den inriktning du läst, dina intressen, dina kunskaper och dina erfarenheter.

Person håller i ett diplom under en doktorsceremoni. Foto.

Ansök om examen

Det första du ska göra när du är klar med dina studier och uppfyller kraven för utbildningen är att ansöka om ett examensbevis. Det är universitetets examensavdelning som utfärdar examina för dig som läst till en examen inom Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Lunds universitets examensavdelning: så här ansöker du om examen

Arbetsmarknad

Att ta första steget ut i arbetslivet efter din examen kan vara en utmaning. Här finns några exempel på vad du som samhällsvetare kan arbeta med och några tips inför din första jobbansökan.

Karriär och söka jobb