Ge forskning i julklapp: social hållbarhet

Illustration med texten Stöd forskningen och bidra till en bättre värld

Om social hållbarhet

Klimatförändringar och pandemier liksom ekonomisk och politisk instabilitet påverkar oss som individer, anställda, företagare och samhällsmedborgare. Vid Samhällsvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning om socialt hållbara sätt att leva och organisera samhällen och om sociala processer som gör att vi kan hantera yttre påfrestningar – något som ibland kallas social resiliens.

Social resiliens kan exempelvis handla om hur psykisk ohälsa hos sårbara grupper som ungdomar och äldre motverkas, eller hur vi kan stärka barn som behöver etablera sig i en ny familj eller i ett nytt land. Det kan också handla om vilken betydelse politisk aktivism har inom en demokrati eller hur turismnäringen kan ställa om mot mindre resande.

Vår forskning inom området

Satsningen på social resiliens som gemensam forskningsmiljö på Samhällsvetenskapliga fakulteten har pågått sedan 2020.

Tidigare i år startade fyra nya fakultetsfinansierade forskningsprojekt inom området och fakulteten finansierar även några doktorander inom ramen för Lunds universitets hållbarhetssatsning Forskarskolan Agenda 2030.

Under 2022 kommer forskningen att utvecklas ytterligare genom att fler doktorander och seniora forskare knyts till forskningsmiljön.

Ge forskning i julklapp

Bidra till vår forskning inom området genom att swisha valfritt belopp till nummer 1231322361. Du kan även använda bankgiro med nummer 830-6599. Glöm inte att märka din gåva med: Social hållbarhet

Din gåva hjälper oss att fortsätta förstå, förklara och förbättra världen. Tack!

Om du vill ge bort din gåva som julklapp, skriv ut ett gåvobrev!
(PDF, 617 kB, ny flik)