Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Vad kan jag bli?

S-career
De flesta utbildningar inom samhällsvetenskap ger inte en yrkesexamen utan en mer generell examen. De leder inte automatiskt till ett visst arbete eller en yrkesbana. En examen i kombination med andra färdigheter, intressen och personliga kompetenser och erfarenhet är oftast det som avvgör vad man blir.

studenter arbetar
Foto: Kenneth Ruona


Det är upp till arbetsgivaren att avgöra vilka kompetenser som efterfrågas och upp till dig som sökande att förklara hur dina kvalifikationer matchar dessa kriterier. När arbetsgivare utannonserar tjänster, ställer de en rad kriterier i en s.k. kravprofil. Det kan ibland vara svårt att förstå exakt vad arbetsgivaren vill ha och förstå den exakta innebörden av kravprofilen.  Därför måste man ibland ta kontakt med arbetsgivaren för att få mer information innan man söker en tjänst. Du ska nämligen kunna argumentera för varför just du och dina kompetenser matchar tjänsten.

 

Om kompetenser

När man pratar om anställdbarhet och kvalifikationer, pratar man om kompetenser. Den tydligaste kompetensen är den som går att mäta - den formella kompetensen - som kan sammanfattas i handlingar (betyg, diplom, utbildningar, år av erfarenhet). Det är oftast den som avgör om sökande är behöriga att söka en tjänst. Detta är oftast det som omedelbart syns i ett CV.

 

Lite svårare att urskilja är den informella kompetensen.  Den består av förmågor som oftast kan och måste utvecklas, men avgör hur bra vi blir på att genomföra arbetet, ta initiativ, leda och passa in i organisationen. Hit räknas personlig kompetens som social kompetens, kommunikativ kompetens, ledarskap och intellektuell kompetens. Det är främst genom det personliga brevet och anställningsintervjun som dessa kompetenser blir synliga.

 

 Det finns även andra typer av komptenser som är viktigt för vissa typen av yrken. Det kan vara kompetens som är yrkesrelaterat som att veta hur man sköter en projektbudget för en projektekonom eller samtalsmetodik för en coach.  Vill man exempelvis arbeta i Bryssel kan det vara bra att lära sig en viss vokabulär på franska, ska man arbeta med att göra tryckmaterial kan det vara bra att lära sig publiceringsverktyg och ska man jobba på ett lager kan det vara bra att lära sig att lossa och lasta.

 

Inventera din kompetens

Att inventera sin komptens och att utveckla den handlar om att vara medveten om de egna styrkorna, vad man behöver fylla på sina kompetenser med samt veta vad som efterfrågas. På många arbetsplatser har man möjlighet att få kompetensutveckling, men är man arbetsökande är det något man själv måste uppdatera. 

 

En bra idé är att ringa arbetsgivaren om man söker ett arbete för att få reda på lite mer information om vad som efterfrågas. Man kan även jobbskugga personer/alumner som har spännande jobb genom att intervjua dem eller följa med dem en dag på deras arbete.  (sök på jobbskugga eller job shadowing och du får upp guidelines för hur man bär sig åt)  Det går även att undersöka vilka kompetenser som efterfrågas genom undersöka personers bakgrund på Linkedin. Då kan man se vilka kompetenser en person har samt vilken väg den personen tog till ditt drömjobb. Även genom Linkedin kan man kontakta personer och fråga om råd samt gå med i intressanta grupper och nätverk. 

 

Sidansvarig: