Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Pedagogisk akademi

Samhällsvetenskapliga fakulteten
Samhällsvetenskapliga fakulteten strävar efter en organisationskultur där forskning och utbildning tillmäts lika stor vikt och värderas med samma omsorg och systematik. Därför driver fakulteten en pedagogisk akademi med uppgift att bedöma och belöna pedagogisk skicklighet och stimulera till fortsatt pedagogisk utveckling.

Universitetshuset, Lunds universitet

Syfte: att höja utbildningskvaliteten

Det övergripande målet med akademins verksamhet är att ytterligare höja kvaliteten på utbildningen inom fakulteten genom att tydliggöra kriterier för pedagogisk skicklighet samt utifrån dessa bedöma och belöna pedagogisk skicklighet. Kriterierna, uppfattade som en helhet, är fakultetens vision om hur meriterat respektive excellent lärarskap ska komma till uttryck.
 

Excellenta och meriterade lärare

Den pedagogiska akademin består av alla hittills utnämnda excellenta och meriterade lärare. Akademins arbete leds av en ordförande som bistås av en koordinator. Dekanens/vicedekanens ansvar för utbildningen inom fakulteten omfattar även den pedagogiska akademin. Beslut om utnämning till akademin fattas av fakultetsstyrelsen.

Se vilka lärare som upptagits i akademin på fakultetens interna webbsidor

Sidansvarig: