Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hedersdoktorer 2016

Samhällsvetenskapliga fakulteten
Den ene forskar om män och maskulinitet. Den andre om alternativ och hållbar turism. Båda har utsetts till 2016 års hedersdoktorer vid Samhällsvetenskapliga fakulteten. Den 27 maj promoveras Jeff Hearn och Michael Hall i Lunds domkyrka.

Professor Jeff Hearn, Hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 2016Jeff Hearn är sociolog med ett markant genusperspektiv. Framför allt har han gjort sig känd för sina studier om män och maskulinitet. Hans forskning om mäns våld mot kvinnor och barn har bidragit till nyanserade insikter om patriarkat, maktrelationer och ojämlikhet, skriver fakulteten i sin motivering till hedersdoktoratet.

Nyligen gav Hearn ut boken ”Men of the World” där han belyser hur maskulinitet och globalisering samspelar och skapar genushierarkier i en transnationell värld.

Hans långa och produktiva akademiska karriär började i Storbritannien, men Hearn har i många år haft anställning i Sverige. Idag har han anknytning till en lång rad universitet i såväl hemlandet som i Finland, Norge och Sverige.

Läs mer om Jeff Hearn på Örebro universitets hemsida

Öppen gästföreläsning med Jeff Hearn som hölls 26 maj 2016

 

 

 

Professor Michael Hall, Hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 2016Geografen Michael Halls arbete spänner över alla typer av mänsklig mobilitet, från turism till migration där han samtidigt lyckas förena två så skilda perspektiv som marknadsföring och ekologiskt hållbarhet. Få forskare kan mäta sig med honom när det gäller praktisk tillämpning och produktion av relevant forskning inom fältet för turism och hållbar utveckling.

Hall är verksam vid University of Canterbury på Nya Zealand. Enligt fakultetens motivering har Michael Hall under många år gett ett ovärderligt stöd till Institutionen för Service Management.

Läs mer om Michael Hall på University of Canterburys hemsida

Öppen gästföreläsning med Michael Hall som hölls 30 maj 2016

 

 

Sidansvarig: