Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hedersdoktor 2019

Samhällsvetenskapliga fakulteten
Journalisten Tomas Ramberg har utsetts till 2019 års hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Tomas Ramberg. Bild: Mikael Grönberg
Tomas Ramberg. Bild: Mikael Grönberg

Tomas Ramberg har varit knuten till Dagens Eko sedan början av 1990-talet. Han ledde under en tioårsperiod radioprogrammet Ekots lördagsintervju. 2019 är han verksam som inrikespolitisk kommentator vid Ekoredaktionen. Han deltar också i poddradioprogrammet Det politiska spelet.

Beslutet motiveras med att Tomas Ramberg har bidragit till att höja nivån på den politiska debatten i Sverige. Kännetecknande för hans journalistiska gärning är det analytiska förhållningssättet. I ett samhälle där debatten blir allt hetsigare och allt mer svårbegriplig för många människor hjälper Ramberg sina lyssnare att förstå de underliggande konflikterna och stora skeendena i svensk politik.I sin gärning som journalist visar Ramberg således prov på stor analytisk skicklighet och förmedlar angelägen kunskap inom samhällsvetenskapernas område. 

Genom att utse Tomas Ramberg till hedersdoktor vill Samhällsvetenskapliga fakulteten i Lund uppmärksamma och visa uppskattning för Rambergs bidrag till kunskapsutvecklingen inom svensk politik och svenskt samhällsliv. Tomas Ramberg kommer att ta emot sin utmärkelse vid doktorspromotionen i Lund den 24 maj 2019.

 

Sidansvarig: