Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ansök om pedagogisk utvecklingstid

Samhällsvetenskapliga fakulteten
I linje med satsningar på pedagogisk utveckling och meritering vill fakulteten uppmuntra till realiserande av projekt och idéer för pedagogisk utveckling som främjar studenternas lärande och lärmiljö.

Om pedagogisk utvecklingstid

Stödet i form av pedagogisk utvecklingstid kan sökas dig som är tillsvidareanställd lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Du kan få ersättning för maximalt en månad på heltid och tiden ska användas för att utveckla undervisningsmetoder, pedagogiskt ledarskap och lärarlagssamverkan, pedagogiskt material eller motsvarande. Under ansökningsåret 2019 riktas även en del av medlen mot projekt som främjar internationalisering av utbildning. Observera att utvecklingstid ej beviljas projekt som syftar till ordinarie kursutveckling.

Ansökan ska vara undertecknad av prefekt/motsvarande som härigenom intygar att nedsättning av annan tjänstgöring är möjlig.

Utlysning sker en gång om året. Deadline för ansökningar under 2019 var 15 maj.

Så här ansöker du 

1. Läs igenom instruktionerna i PDF:en nedan:

Ansökan om medel för pedagogiskt utvecklingsarbete 2019-2020 (PDF 123 kB, nytt fönster)

2. När din ansökan är redo att skickas in, fyll i följande blankett enligt instruktionerna:

Blankett för ansökan om pedagogisk utvecklingstid 2019-2020/Application form (PDF 271 kB)

3. Färdigställd blankett scannas in och skickas tillsammans med ansökan via e-post till fakultetens utbildningsledare Malin Schatz, malin [dot] schatz [at] sam [dot] lu [dot] se.

Bedömning

Beslut om tilldelning av utvecklingstid fattas av en bedömargrupp utsedd inom fakultetens utbildningsråd. Vid bedömning av ansökningarna kommer handlingsplanens tydlighet, realiserbarhet och förväntade effekter att ges stor vikt. Det är också viktigt att det tydligt framgår hur resultatet av arbetet kan komma hela fakulteten till godo.

Tidsramar och avrapportering

Beviljad utvecklingstid ska tas ut inom 1 år. I samband med att medel betalas ut ska också en rapport skrivas om projektet och dess resultat. Rapporten kommer att publiceras på fakultetens hemsida.

Beviljade projekt 2010-2018

Sidansvarig:

Kontakt

Malin Schatz
Utbildningsledare
+ 46 46 222 72 64
malin [dot] schatz [at] sam [dot] lu [dot] se

 

Samhällsvetenskapliga fakulteten
Besöksadress: Sandgatan 3, byggnad Gamla Kirurgen, 223 50 Lund
Internpost: HS 35
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Fakturaadress: Box 188, 221 00 Lund
E-post: info [at] sam [dot] lu [dot] se