Lärplattformen Canvas och digital undervisning

Canvas är Lunds universitets gemensamma lärplattform med funktionaliteter som stöttar undervisning och lärande. Här hittar du information om vart du kan vända dig för stöd och inspiration gällande lärplattformen och övrig digital undervisning.

Stöd för digital undervisning

Universitetets Canvas-information finns på education.lu.se  – en webbplats med nyheter, information och inspiration för dig som på något sätt arbetar med undervisning i digitala lärmiljöer.

Du kan också prenumerera på nyhetsbrev för att få den senaste informationen om digital undervisning vid Lunds universitet.

Prenumerera på nyhetsbrevet Stöd för digital undervisning LU

Fakultetens IT-pedagog Mats Blomberg arbetar bland annat med att träffa lärarlag och individuella lärare för coaching och vägledning. Välkommen att höra av dig till honom för rådgivning.

Införande av Canvas på Samhällsvetenskapliga fakulteten

Canvas ersatte stegvis de tidigare lärplattformarna Live@lund och LUVIT under läsåret 2019/2020.

Canvasprojektet på fakulteten ingick i ett större samverkansprojekt på central nivå där support och utbildning i lärplattformen och övriga digitala verktyg samordnades med övriga fakulteter. Projektet avslutades 30 december 2020.

Rekommendationer och mallar

Fakultetens Canvas-projektledare och IT-pedagog tog fram ett antal rekommendationer som stöd inför höstterminen 2020. Rekommendationerna innehåller bland annat mallar för:

• Välkomstmodul
  • Kursöversikt

Här hittar du förslag på texter för välkomstinformation och kursöversikt i Canvas

Mats Blomberg
IT-pedagog vid Samhällsvetenskapliga fakulteten