Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Examensceremonin och det personliga brevet

av Jakob Gustavsson

Vid examensceremonin för politices kandidatprogrammet får varje student under högtidliga former komma fram och ta emot ett ihoprullat dokument försett med en vacker rosett. De flesta förväntar sig nog att dokumentet som de får i sin hand är ett diplom. Men det är det inte...

Dokumentet har i stället karaktären av ett personligt brev som syftar till att påminna studenterna om vad de faktiskt har lärt sig under åren på programmet. En del av formuleringarna är lärandemål som ordagrant hämtats från programmets kursplaner, andra är mer allmänt hållna formuleringar kring olika typer av generella kompetenser. Vi antyder också vad det är för karriärmöjligheter som ligger framför dem, och påpekar att deras nästa stora utmaning består i att själva kunna sätta ord på sina kunskaper och förmedla det till sin omgivning. Den processen inleds ofta omedelbart i samband med det mingel som avslutar examensceremonin när studenterna tillsammans med släktingar och vänner förväntansfullt tar bort rosetten och rullar upp dokumentet.

Se här ser det personliga brevet ut (PDF 118 KB, ny flik)

 

Jakob Gustavsson

Kontakt

Jakob Gustavsson
Lektor vid Statsvetenskapliga institutionen
+46 46 222 45 52
jakob [dot] gustavsson [at] svet [dot] lu [dot] se