Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stöd och nätverk

för doktorander vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Anställning, arbetsmiljö och hälsa

När du avklarat 60 hp, 120 hp samt 180 hp av din forskarutbildning har du som anställd doktorand rätt till etapplyft enligt lokalt avtal. Du och din huvudhandledare fyller i samråd i nedanstående blankett för etapplyft och skickar den därefter till personalsamordnaren vid din institution. Etapplyft kan endast göras 6 månader retroaktivt.

Etapplyft (PDF kB, ny flik)

Om du har doktorandanställning och dessutom förtroendeuppdrag inom studentorganisationer och studentrepresentation inom Lunds universitet ska du som kompensation få din anställning förlängd.

Läs mer om förlängning i beslut på Medarbetarwebben (PDF, ny flik)

Alla doktorander kan vända sig Företagshälsovården för frågor som gäller arbetsmiljö, rehabilitering och arbetsrelaterad ohälsa.

Företagshälsovården

För övriga frågor kring anställning, arbetsmiljö, jämställdhet, likabehandling och mångfald, besök fakultetens anställningssida:

Anställning

Karriärutveckling

Läs mer om karriärutveckling för doktorander på lu.se

Högskolepedagogisk utbildning

Doktorander som undervisar inom utbildning på grundnivå eller avancerad nivå ska ha genomgått inledande högskolepedagogisk utbildning motsvarande minst två veckor:

Läs mer om högskolepedagogisk utbildning

Fortbildning utomlands och internationella samarbeten

På Canvas-sidan ”International Opportunities for Doctoral Students at LU” får du information om internationella möjligheter så som webbinarier, resestipendier och tävlingar, som är tillgängliga för doktorander vid Lunds universitet. Glöm inte att slå på notiserna för att få uppdateringar om nya aktiviteter!

Registrera dig på Canvas-sidan International Opportunities for Doctoral Students at LU

Se även fakultetens sida om internationella möjligheter för personal

Se även lunduniversity.lu.se om sommarskolor och forskarkonferenser för doktorander 

Studiestöd för doktorander

Studieverkstaden erbjuder bland annat stöd för att skriva akademiska texter och tala inför andra.

Se lu.se för information om Studieverkstaden

Forskning

Här hittar du information om fakultetens vetenskapliga ombud, bibliotekets stöd i forskningsprocessen, hur du når ut med din forskning, LUCRIS, forskningsfinansiering med mera:

Fakultetens forskningssidor för medarbetare

Doktorandkår

Samhällsvetenskapliga doktorandrådet har tagit fram en guide för livet som doktorand vid Lunds universitet. Guiden vänder sig till alla nya doktorander, men främst till dem som är nya i Sverige. 

PhD and Post-doc guide for life at Lund University (PDF 692 kB, ny flik)

Lunds doktorandkårs hemsida 
Här finns också kontaktuppgifter till doktorandombudsman och skyddsombud för doktorander.

Samhällsvetenskapliga doktorandrådets facebooksida 
Du kan kontakta samhällsvetenskapliga doktorandrådet på sdr [at] ldk [dot] lu [dot] se.

Kontakt

Helen Wiman
Fakultetskoordinator
+46 46 222 48 35
helen [dot] wiman [at] sam [dot] lu [dot] se