Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Viktiga ansökningsdatum 2023

Läsplatta som visar årskalender. Foto.

Samhällsvetenskapliga fakulteten utlyser varje år medel som är öppna att söka för vissa kategorier av fakultetens anställda. Här hittar du ansökningsdatum för årets utlysningar, samt för docentansökan, pedagogiska akademin och högskolepedagogiska kurser.

Utlysningar

Ansökningsmånader

Du som har en doktorsexamen, är tillsvidareanställd som lektor eller adjunkt vid fakulteten och inte har mer än 30 procent forskningstid i din anställning kan ansöka om ansökningsmånader för att utforma forskningsansökningar.

Sista ansökningsdag är 15 februari

Läs mer om ansökningsmånader

Rese- och forskningsbidrag

Forskare, doktorander, lärare eller docenter kan ansöka om fakultetens rese- och forskningsbidrag. Ansökan är öppen i början av varje termin.

Aktuell ansökningsperiod är  25 januari - 14 februari 2023.

Fakultetens rese- och forskningsbidrag (Medarbetarwebben)

Stimulansmedel för starka forskningsområden

Tillsvidareanställda professorer och docenter kan ansöka om medel för samordnande aktiviteter i syfte att konsolidera, utveckla och synliggöra starka, tvärvetenskapliga forskningsområden vid Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Sista ansökningsdag är 20 mars.

Läs mer om stimulansmedel för konsolidering av starka forskningsområden

Medel för utveckling av forskningssamverkan

Du som har en doktorsexamen, är tillsvidareanställd som lektor eller adjunkt vid Samhällsvetenskapliga fakulteten och inte har mer än 30 procent forskningstid i din anställning kan söka medel för att utveckla samverkan med externa aktörer. Syftet är att berika fakultetens forskning och att lyfta fram samhällsvetenskapens roll i samhället.

Sista ansökningsdag är 30 april.

Utlysning: medel för utveckling av forskningssamverkan

Medel för utbildningsrelaterad utvecklingstid

Ansökan om medel för utbildningsrelaterad utvecklingstid kan avse exempelvis pedagogisk utveckling, projekt inriktade mot breddad rekrytering eller livslångt lärande, skolsamverkan, utveckling av utbildningssamverkan med externa verksamheter eller utvecklingstid som på annat sätt främjar utbildningskvalitet vid fakulteten. 

Stödet kan sökas av dig som är tillsvidareanställd lärare, tillsvidareanställd T/A-personal eller biträdande lektor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Deadline för ansökan är 30 april.

Utlysning av medel för utbildningsrelaterade utvecklingsinsatser/aktiviteter


Utnämningar

Docentur

Lärarförslagsnämnden behandlar ansökningar en gång per termin. 

Deadline för vårterminen 2023 är den 13 april.

Läs mer om docentutnämning.

Pedagogiska akademin

Du som är tillsvidareanställd adjunkt, lektor eller professor, eller anställd som biträdande lektor, vid Samhällsvetenskapliga fakulteten kan ansöka om att få dina pedagogiska meriter bedömda och bli antagen till Pedagogiska akademin som meriterad (QTP) eller excellent (ETP) lärare.

Årlig deadline för att söka till akademin är 15 september.

Läs mer om att söka till den pedagogiska akademin


Högskolepedagogiska kurser

Den goda föreläsningen, våren 2023

Den goda föreläsningen är en valbar kurs inom den behörighetsgivande högskolepedagogiska utbildningen vid Lunds universitet.

Sista anmälningsdag är 8 mars

Läs mer och anmäl dig till kursen här

Kurser hösten 2023

Anmälan till höstens kurser öppnar i mars. Utbud och anmälningsformulär hittar du då via länken nedan.

Högskolepedagogisk utbildning