Nytt utseende för Forskningsportalen

Världskarta med noder som visar LU-forskares nätverk

Nu har universitetets forskningsportal som planerat uppdaterats med nytt utseende, vilket innebär att det nu finns flera nya funktioner och visuella inslag på plats.

Forskningsportalen är LUCRIS externa gränssnitt, en portal som möjliggör för externa besökare att söka och hitta forskare och forskning från Lunds universitet på ett och samma ställe.

Till Forskningsportalens webbplats

Hur påverkar detta mig som forskare?

• I själva databasen LUCRIS, där du som forskare loggar in och registrerar dina aktiviteter, ser det mesta ut som tidigare – förutom en mindre förändring när det gäller gränssnittet för din personliga profil. All tidigare funktionalitet kommer finnas kvar, men inloggningssidan har fått ett nytt utseende.
  • I samband med uppdateringen hämtas all information automatiskt över till Forskningsportalens nya utseende. Men det är bra om du efter dagens lansering går in i portalen för att se hur din profil visas ut. Utförligare information om Forskningsportalens nya utseende och vilka inställningar som är möjliga att justera finns på medarbetarwebben.lu.se

Visning av portalen

Du är välkommen att anmäla dig till de LU-gemensamma visningar som ges av portalen, där du bland annat får tips på hur en kan snygga till sin personliga sida i portalen.

Information och datum finns på medarbetarwebben.lu.se

Det finns också möjlighet att boka in en visning/frågestund för din institution med någon av oss i forskarstödsteamet på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, kontakta oss för att hitta lämplig tid och plats.

Utvärdering

Låt oss veta vad du tycker om den nya portalen! Lämna gärna dina synpunkter via formuläret på den internationella medarbetarsidan staff.lu.se

Frågor?

Har du frågor är du välkommen att kontakta forskarstödsteamet på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek:

ref [at] sambib [dot] lu [dot] se