Anställningen föranleds av att rektor 2024 tog beslut att decentralisera uppdragsutbildning genom att lägga ut huvudansvaret för detta på fakulteterna, och därmed avveckla Avdelningen för uppdragsutbildning (LUCE). Emma har sedan 2019 varit anställd på Avdelningen för uppdragsutbildning där hon arbetat som projektledare, och till viss del med affärsutveckling.
Under våren kommer formerna för arbetet att sättas och ett första samtal med prefekt, studierektor samt eventuell samverkanskoordinator är inbokade.
– De här inledande samtalen kommer att vara en viktig grund för mitt fortsatta arbete med uppdragsutbildning vid fakulteten. Jag vill lyssna in vilka konkreta behov institutionerna har, och vilka utmaningar och förutsättningar det finns för att bedriva uppdragsutbildning, berättar Emma.
För närvarande inrättas även en sammanhållande universitetsgemensam nod för uppdragsutbildning vid Sektionen Student och utbildning. Noden erbjuder system- och strukturstöd och är sammankallande för det LU-nätverk för uppdragsutbildning som etablerats och i vilket Emma ingår. Uppdragsutbildning, ska så långt det går, studieadministrativt hanteras på samma sätt som reguljär utbildning. Formerna för detta kommer att utvecklas under 2025.
Fakulteten vill verka för att på längre sikt öka andelen uppdragsutbildning, då detta är ett sätt att stärka forskningens genomslag och bidra till samhällsutvecklingen. Den huvudsakliga inriktningen är att erbjuda uppdragsutbildning med hög kvalitet till externa aktörer där det finns möjlighet att bygga upp långsiktiga relationer.
Har du tankar kring uppdragsutbildning är du välkommen att höra av dig direkt till Emma.