Fakulteten utlyser två doktorandtjänster med inriktning social resiliens

Som en del av satsningen på forskning inom social resiliens har fakulteten nu utlyst två doktorandtjänster. Sista ansökningsdag är 30 september.

Doktorandtjänsterna är en del av Lunds universitets tvärvetenskapliga Forskarskola Agenda 2030, som har fokus på samhällsutmaningar, hållbarhetsfrågor och Agenda 2030.

Mer information om Forskarskolan Agenda 2030 på Hållbarhetsforums webbplats.

Platsannonsen i Varbi

Vad är social resiliens?

Social resiliens kan beskrivas som förmågan hos grupper eller samhällen att stå emot och återhämta sig från yttre påfrestningar och hot, till exempel miljöförändringar eller sociala, ekonomiska eller politiska förändringar.

Mer om fakultetens forskning inom social resiliens