Bli docent – en gemensam kurs för Samhällsvetenskapliga fakulteten och Ekonomihögskolan

Samhällsvetenskapliga fakulteten och Ekonomihögskolan erbjuder i höst kursen "Becoming a ’docent’" för medarbetare som vill ansöka om att bli docent de kommande åren. Kursen är uppbyggd som en seminarieserie och inkluderar även utbildning för doktorandhandledare.

Kursen ger nyttig information för blivande docenter vid Samhällsvetenskapliga fakulteten och Ekonomihögskolan. Du får lära dig hur ansöknings- och bedömningsprocessen vid respektive fakultet fungerar. Kursen tar även upp områden som handledning av doktorander, ansökan om forskningsmedel och publikationsprocessen.

Kursupplägget är interaktivt, där inbjudna föreläsare presenterar ett ämne som sedan diskuteras gemensamt i gruppen. Deltagare kan tillgodoräkna sig kursen som högskolepedagogisk utbildning i forskarhandledning.

Kursen vänder sig till medarbetare med doktorsexamen som planerar att ansöka om docentur inom de närmaste åren.

Kursperiod: 16 november 2021 till 17 februari 2022 (totalt 8 tillfällen)

Schema: PDF (80 kB), ny flik

Kursansvariga: Maria Stanfors (EHL) och Mikael Johansson (Samhällsvetenskapliga fakulteten)

Kursspråk: engelska

Ansökan: Ansök genom att skicka ett mail till fakultetskoordinator Helen Wiman (helen [dot] wiman [at] sam [dot] lu [dot] se) senast den 31 oktober.