9. Du som har nominerats

Grattis! Du har blivit nominerad och ska åka på utbytesstudier.

Två personer hoppar framför solnedgång. Foto.

Vad händer nu?

Din koordinator finns på Samhällsvetenskapliga fakulteten eller på sektionen Externa relationer. Din koordinator kontaktar dig under februari/mars för utbytesstudier under höstterminen och i september för utbytesstudier under vårterminen. Då kommer du även att få reda på datum för t ex viktiga informationsträffar. Bli inte orolig om det dröjer. Tidpunkten varierar beroende på när ansökningsperioden är på värduniversitetet. Din koordinator skickar dina kontaktuppgifter till värduniversitet och du får därefter förbereda en ansökan till värduniversitet. Din koordinator kommer att vägleda dig i processen.

Informationsmöte och Kick-off för nominerade studenter till HT2022

Studenter som nominerats för utbyte under höstterminen 2022 kommer att bjudas in till Kick off och informationsmöte i början av april.

Vi kommer prata om utbytesprocessen i sin helhet, inklusive vad man behöver tänka på när det kommer till kursval och tillgodoräknanden. Det kommer finnas gott om möjligheter att ställa frågor och du kommer också ha möjlighet att träffa studenter som ska till samma universitet, land eller region som du.

*För utbytesstudier utanför Europa:

Datum: Måndagen den 4 april kl 16-18

Plats: Edens hörsal

*För utbytesstudier inom Europa:

Datum: onsdagen den 6 april

Tid: 16 – 18

Plats: Edens hörsal

Ska du åka på utbytesstudier VT2023?

Än så länge händer det inte så mycket för dig. Avvakta vidare information från din koordinator. Du kommer att bli kontaktad i oktober.

Vissa studenter kan komma att bli inbjuden till informationsmöte på Externa Relationer redan under vårterminen eftersom ansökan till universitetet ska in så pass tidigt. För de flesta andra gäller att ansökan inte ska skickas in förrän i höst.

Vår Kick off arrangerad av Internationella kontoret vid Samhällsvetenskapliga fakulteten hålls heller inte förrän till hösten.

Föregående steg: 8. Urval och beslut
Nästa steg: 10. Inför avresan

Internationella kontoret

E-post: outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se