9. Du som har nominerats

Grattis! Du har blivit nominerad och ska åka på utbytesstudier.

Två personer hoppar framför solnedgång. Foto.

Vad händer nu?

Din koordinator finns på Samhällsvetenskapliga fakulteten eller på sektionen Externa relationer. Din koordinator kontaktar dig under februari/mars för utbytesstudier under höstterminen och i september för utbytesstudier under vårterminen. Då kommer du även att få reda på datum för t ex viktiga informationsträffar. Bli inte orolig om det dröjer. Tidpunkten varierar beroende på när ansökningsperioden är på värduniversitetet. Din koordinator skickar dina kontaktuppgifter till värduniversitet och du får därefter förbereda en ansökan till värduniversitet. Din koordinator kommer att vägleda dig i processen.

Informationsmöte och Kick-off för nominerade studenter till HT2021

Studenter som nominerats för utbyte under höstterminen 2021 bjuds härmed in till Kick-off på Zoom! Mötet hålls på engelska.

• För dig som åker på universitetsavtal, till avtal i Norden och till avtal utanför Europa, vi ses på Zoom måndagen den 15 februari kl 16.15-17.30. Notera att det här mötet skiljer sig från det som du kanske blivit inbjuden till av den koordinator du blivit tilldelad från Externa Relationer centralt vid LU. Vi kommer prata om processen i sin helhet men även gå in på viktiga saker som har med kursval och tillgodoräknanden att göra.
  • För dig som åker inom Europa på avtal som omfattas av Erasmus+, vi ses på Zoom onsdagen den 17 februari kl 16.15-17.30

Vi hoppas att vi kommer kunna klargöra processen för dig, och ge en chans att ställa frågor.

Håll mikrofonerna avstängda, men ha gärna videon på om du vill.

Skriv gärna generella frågor i chattfönstret. Har du specifika frågor kan du höra av dig direkt till oss efteråt.

Du behöver använda LU-Zoom för att kunna logga in på mötet. Se till att följa Zoom guiden i Canvas om du vill vara säker på att hamna rätt.

Zoom guide i Canvas - på svenska (open in new window)

Zoom guide in Canvas - in English (open in new window)

Uppdatering 2021-02-08

Alla nominerade studenter till HT2021 har blivit inbjudna till en kurs i Canvas!

Se till att du loggar in på Canvaskursen (Outgoing Exchange Student Autumn 2021) och tar del av informationen.

Under modulen "Kick-off information before departure" hittar du exempelvis inbjudan och länk till vår Kick-off.

Ska du åka på utbytesstudier VT2022?

Än så länge händer det inte så mycket för dig. Avvakta vidare information från din koordinator. Vissa studenter kan komma att bli inbjuden till informationsmöte på Externa Relationer redan under höstterminen eftersom ansökan till universitetet ska in så pass tidigt. För de flesta andra gäller att ansökan inte ska skickas in förrän i höst. Vår Kick off arrangerad av Internationella kontoret vid Samhällsvetenskapliga fakulteten hålls heller inte förrän till hösten.

Föregående steg: 8. Urval och beslut
Nästa steg: 10. Inför avresan

Internationella kontoret

E-post:outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se

Postadress: Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten,
Box 117, 221 00 Lund

Besöksadress: Sandgatan 13A, byggnad Gamla Kirurgen, 223 50 Lund (karta)

Aktuell information

Med anledning av rådande restriktioner ställs mottagningen på plats in, men du är välkommen på drop in via Zoom. Se nedan för Zoom-möteslänk.

Välkommen att ringa eller maila oss annars, om det passar dig bättre.

Katarina Follin
outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se
Besökstider: tisdag 10:00-12:00

Länk till Zoom-drop in med Katarina: https://lu-se.zoom.us/j/61575389249?pwd=QitlR05lZmZnTkluY0JUSzBJTE5Ydz09