Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

7. Ansökan

Utbytesstudier

Tänk efter vad du vill studera utomlands. Leta på universitetens hemsidor och skaffa dig en uppfattning om vilket eller vilka avtalsuniversitet som kan vara intressanta för just dig. Det är mycket viktigt att du kontrollerar om det finns restriktioner vad gäller de ämnen du vill läsa, till exempel om du måste göra ett språktest innan du kan bli antagen eller om det finns särskilda betygskrav. Observera att det slutgiltiga beslutet om antagning görs av det mottagande universitetet.

Instruktioner

Ansökan görs på engelska i i ansökningssystemet Solemove. Du loggar in med ditt LUCAT-ID och följer instruktionerna. Planera gott om tid för att förbereda och göra din ansökan. 

Ansökan till utbytesstudier (öppnas i nytt fönster) Ansökan kan endast skickas in under öppen ansökningsomgång, sena ansökningar kan inte hanteras.

För information om våra ordinarie ansökningsomgångar, se under flik 2. Ansökningsperioder och informationsmöten (öppnas i nytt fönster).

På grund av Covid-19 pandemin och effekterna av denna måste vi förhålla oss till att saker kan förändras snabbt, det kan exempelvis innebära restriktioner av olika slag, beslutade i ett sent skede). Ifall du får ett erbjudande om utbytesstudier vill vi påminna om att Lund universitet fattar nomineringsbeslut, men att det är värduniversitetet som antar till utbytesstudier.

 

1. Registrera dig på vår "self enrolment kurs" i Canvas; Application for Exchange studies 2022-2023.

För att bli deltagare på CANVAS-kursen Application for Exchange studies 2022-2023 följer du länken här och klickar på "Enrol in course".

Då får du viktiga uppdateringar löpande och kan se detaljerade instruktioner för hur du gör din ansökan till utbytesstudier.

 

2. Sök ut valbara universitet

  • Du letar upp sökbara universitet i Solemove. Klicka högst upp på sidan på "Exchange destinations Abroad and feedback" för att komma till sökmotorn (öppnas i ny flik) med texten Going abroad? överst.
  • Du behöver kontrollera på vår Canvassida (öppnas i ny flik) vilka terminer som är möjliga att söka vid respektive universitet
  • Notera vilka ämnesområden som gäller för avtalet med universitetet. Alla som är behöriga för att söka utbyte genom Samhällsvetenskapliga fakulteten kan söka avtal märkta med Faculty of Social Sciences eller Department of External Relations. Däremot behöver du ha läst ett visst antal poäng inom ämnesområdet ifråga (ofta ett år) för att vara behörig till att söka avtal märkta med exempelvis Department of Human Geography eller Department of Sociology.

Se vår Canvassida (öppnas i ny flik) för mer information alternativt kontakta oss på Outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se om du fortfarande är osäker vad som gäller för dig.

 

3. Ansök (med bilagor)

En guide till Solemove i PDF hittar du här (öppnas i nytt fönster).

Obligatoriska bilagor:

I din ansökan måste du ha med följande bilagor, skrivna på engelska:

  • Statement of Purpose
  • CV
  • Study Plans
  • Ladokutdrag/transcripts (enbart om du studerat någon annanstans än vid LU)

Har du tekniska frågor, kontakta solemove [at] er [dot] lu [dot] se

Du kan lägga till max 10 universitet/avtal till din ansökan. Skicka in din ansökan före deadline. Sena ansökningar behandlas inte. Du kan heller inte ändra din ansökan efter du skickat in den. 

För mer detaljerad information om obligatoriska bilagor samt exempeldokument, se vår Canvassida!

Föregående steg: 6. Finansiering
Nästa steg: 8. Urval och beslut

Internationella kontoret

E-post:outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se

Postadress: Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten,
Box 117, 221 00 Lund

Besöksadress: Sandgatan 13A, byggnad Gamla Kirurgen, 223 50 Lund (karta)

Aktuell information

Med anledning av rådande restriktioner ställs mottagningen på plats in.

Välkommen att ringa eller maila oss alternativt be om ett Zoom-möte.

Välkommen!

Personal

Katarina Follin
Tel: 046-222 72 04
outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se
Besökstider: tisdag 10:00-12:00

Länk till Zoom-drop in med Katarina: https://lu-se.zoom.us/j/61575389249?pwd=QitlR05lZmZnTkluY0JUSzBJTE5Ydz09 

Lu Yi Nilsson
Tel: 046 - 222 48 31
incoming [at] sam [dot] lu [dot] se
Besökstider: Torsdag 9:00-11:00 
Koordinerar inresande utbytesstudenter

Lina Jönsson
Tjänstledig