Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Minor Field Studies (MFS)

Ska du skriva en uppsats på kandidat- eller masternivå? Ansök då om ett i MFS-stipendium genom SIDA och gör en mindre fältstudie i ett utvecklingsland.

Logotyp för organisationen SIDA. Illustration.

Minor Field Studies (MFS) är ett Sida-finansierat program som syftar att ge studenter möjligheten att fördjupa sin kunskap om utvecklingsländer och utvecklingsfrågor.

Genom MFS-programmet ges studenter möjligheten att resa ut minst åtta sammanhängande veckor till ett utvecklingsland för att där samla in underlag för en uppsats på kandidat- eller masternivå.

För att kunna söka MFS ska du:

  • vara svensk medborgare
  • eller nordisk medborgare som varit folkbokförd i Sverige i minst ett år
  • eller ha permanent uppehållstillstånd (PUT) i Sverige
  • genomföra fältstudien som en del av ett examensarbete på kandidat-, magister- eller mastersnivå vid Lunds universitet
  • ha goda kunskaper i engelska
  • inte ha påbörjat en utbildning på forskarnivå

Som MFS-student vid Samhällsvetenskapliga fakulteten får du ett stipendium på 27 000 kronor för att täcka en del av kostnaderna under utlandsvistelsen.

Läs mer om Minor Field Studies vid Lunds universitet på Lunds universitets huvudwebbplats