Program som leder till yrkesexamen

Vi erbjuder fyra program som leder till en yrkesexamen: psykologprogrammet (5 års heltidsstudier), psykoterapeutprogrammet (3 års halvtidsstudier), socionomprogrammet (3 1/2 års heltidsstudier) samt hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet (1 års heltidsstudier på avancerad nivå).

Två studenter sitter vid bibliotekets lånedatorer och tittar på sina skärmar. Foto.

För att kunna titulera sig psykolog respektive socionom i Sverige måste man ha tagit en psykolog- eller socionomexamen vid någon av landets lärosäten. Det går inte att bygga ihop en sådan examen enbart av fristående kurser. Socionomutbildningen kan du välja att läsa antingen i Lund eller i Helsingborg.

Psykolog- och socionomprogrammet kan du söka till utan tidigare studier vid högskola eller universitet.

Psykoterapeutprogrammet och hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet är påbyggnadsutbildningar - för att kunna antas måste du ha särskilda förkunskapskrav.