7. Ansökan

Utbytesstudier

Tänk efter vad du vill studera utomlands. Leta på universitetens hemsidor och skaffa dig en uppfattning om vilket eller vilka avtalsuniversitet som kan vara intressanta för just dig. Det är mycket viktigt att du kontrollerar om det finns restriktioner vad gäller de ämnen du vill läsa, till exempel om du måste göra ett språktest innan du kan bli antagen eller om det finns särskilda betygskrav. Observera att det slutgiltiga beslutet om antagning görs av det mottagande universitetet.

Instruktioner

Ansökan görs på engelska i i ansökningssystemet Solemove. Du loggar in med ditt LUCAT-ID och följer instruktionerna. Planera gott om tid för att förbereda och göra din ansökan. 

Ansökan till utbytesstudier (öppnas i nytt fönster) Ansökan kan endast skickas in under öppen ansökningsomgång, sena ansökningar kan inte hanteras.

För information om våra ordinarie ansökningsomgångar, se under flik 2. Ansökningsperioder och informationsmöten (öppnas i nytt fönster).

På grund av Covid-19 pandemin och effekterna av denna måste vi förhålla oss till att saker kan förändras snabbt, det kan exempelvis innebära restriktioner av olika slag, beslutade i ett sent skede). Ifall du får ett erbjudande om utbytesstudier vill vi påminna om att Lund universitet fattar nomineringsbeslut, men att det är värduniversitetet som antar till utbytesstudier.

 

1. Registrera dig på vår "self enrolment kurs" i Canvas; Application for Exchange studies 2020-2021.

För att bli deltagare på CANVAS-kursen Application for Exchange studies 2020-2021 följer du länken här och klickar på "Enrol in course".

Då får du viktiga uppdateringar löpande och kan se detaljerade instruktioner för hur du gör din ansökan till utbytesstudier.

 

2. Sök ut valbara universitet

Du letar upp sökbara universitet i Solemove. Klicka högst upp på sidan på "Exchange destinations Abroad and feedback" för att komma till sökmotorn (öppnas i ny flik) med texten Going abroad? överst.

Notera vilka ämnesområden som gäller för avtalet med universitetet. Alla som är behöriga för att söka utbyte genom Samhällsvetenskapliga fakulteten kan söka avtal märkta med Faculty of Social Sciences eller Department of External Relations. Däremot behöver du ha läst ett visst antal poäng inom ämnesområdet ifråga (ofta ett år) för att vara behörig till att söka avtal märkta med exempelvis Department of Human Geography eller Department of Sociology.

Se vår Canvassida för mer information alternativt kontakta oss på Outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se om du fortfarande är osäker vad som gäller för dig.

 

3. Ansök (med bilagor)

En guide till Solemove finns på Lunds universitets centrala sidor (öppnas i nytt fönster).

Obligatoriska bilagor:

I din ansökan måste du ha med följande bilagor, skrivna på engelska:

  • Statement of Purpose
  • CV
  • Study Plans
  • Ladokutdrag/transcripts (enbart om du studerat någon annanstans än vid LU)

Har du tekniska frågor, kontakta solemove [at] er [dot] lu [dot] se

Du kan lägga till max 10 universitet/avtal till din ansökan. Skicka in din ansökan före deadline. Sena ansökningar behandlas inte. Du kan heller inte ändra din ansökan efter du skickat in den. 

För mer detaljerad information om obligatoriska bilagor samt exempeldokument, se vår Canvassida!

Föregående steg: 6. Finansiering
Nästa steg: 8. Urval och beslut

Internationella kontoret

E-post:outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se

Postadress: Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten,
Box 117, 221 00 Lund

Besöksadress: Sandgatan 13A, byggnad Gamla Kirurgen, 223 50 Lund (karta)

Aktuell information

Pga rådande situation ställs den öppna mottagningen in. Ring eller maila oss i stället.

Personal

Katarina Follin
Tel: 046-222 72 04
outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se
Besökstider: tisdag 10:00-12:00
Rum 142, vån 1 i byggnad Gamla Kirurgen 

Lina Jönsson
Tel: 046-222 48 43
outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se
Besökstider: onsdag 13:00-15:00
Rum 142, vån 1 i byggnad Gamla Kirurgen

Josefine Kettner
Tel: 046 - 222 48 31
incoming [at] sam [dot] lu [dot] se
Besökstider: Torsdag 9:00-11:00
Rum 142, vån 1 i byggnad Gamla Kirurgen