Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lärplattformen Canvas

på Samhällsvetenskapliga fakulteten
Under de kommande två åren kommer samtliga institutioner och enheter vid Samhällsvetenskapliga fakulteten att gå över till lärarplattformen Canvas. Här kan du få en snabb överblick över Canvasprojektet och systemets implementering på fakulteten.

Under perioden 2019-2020 implementeras lärarplattformen Canvas vid Lunds universitet och ersätter därmed Live@Lund och LUVIT i enlighet med utbildningsrådets beslut i september 2018. 

Canvas lanserades 2011 och används idag av mer än 3000 universitet och institutioner runt om i världen. Till skillnad från andra lärarplattformar sticker den ut i användarvänlighet och flexibilitet. Canvas anses också ge många möjligheter för kommunikation, interaktion och samarbete.

Detta projekt fokuserar således inte enbart på implementeringen av en ny lärarplattform utan även på att utforska de möjligheter som ges för att:

  • öka den digitala kompetensen inom verksamheten
  • svara mot de pedagogiska utmaningar och behov som finns
  • möjliggöra inkluderande och studentaktiva undervisningsformer
  • samarbeta över gränser.

I samarbete med våra stödverksamheter (biblioteket, studievägledningen, pedagogiskt stöd, JLM-nätverket) hoppas vi också kunna identifiera nya sätt att nå ut och arbeta gentemot våra studenter.

För mer information var god kontakta projektledare Sahar Valizadeh, canvas [at] sam [dot] lu [dot] se.

Sidansvarig:

Om projektet

Tidsperiod:
1 januari 2019 - 31 december 2020
 

Projektledare vid S-fak:
Sahar Valizadeh
canvas [at] sam [dot] lu [dot] se


Huvudprojektledare:
Jennie Paldanius (LDC)
Maria Hedberg (AHU)


Huvudprojektets blogg:
canvas.blogg.lu.se