Protein shifts - Past, Present and Future

protein food
Föredrag
Vilka växtbaserade proteiner kommer vi att äta i framtiden?

Vi äter mycket kött i Sverige, över EU-genomsnittet och klart mer än Livsmedelsverkets kostråd. 2017 passerade emellertid Sverige ”peak meat”, och för första gången sedan 1960-talet minskade köttkonsumtionen. De senaste åren har alltmer forskning betonat det ohållbara i dagens konsumtion av animaliskt protein, såväl för klimat, människor och djur. Men hur kan ett skifte till mer växtbaserade proteiner se ut? Vilka växtbaserade proteiner kommer vi att äta i framtiden? Och vilka utmaningar finns när det gäller konsument-acceptans, nutrition och produktionsteknik? Medlemmar ur det tvärvetenskapliga forskningstemat The Protein Shifts vid Pufendorfinstitutet vid Lunds universitet presenterar sitt arbete om det som kallats ett proteinskifte. Det handlar om människors dödliga kärlek för animaliskt protein, men också om möjligheterna att skapa hälsosamma, välsmakande, och hållbara alternativ till kött och mjölkprodukter inom den svenska matsektorn.

ANMÄL DIG HÄR.

Föredraget, som är öppet för alla, anordnas av The Protein Shifts vid Pufendorfinstitutet vid Lunds universitet, och är en del av universitetets Framtidsvecka som pågår 14-20 oktober 2019. Läs mer om veckan här.

Tid:
2019-10-15 12:30 till 14:30